fbpx

Hatékonyabbá vált a Rail Cargo működése

Írta: Csomor Zsolt - 2021 január 28.

A Rail Cargo Hungaria Zrt. 100 százalékos tulajdonába került a vasúti járművek karbantartásával, fejlesztésével és építésével foglalkozó miskolci székhelyű TS Hungaria Kft. A 160 éves múlttal rendelkező vállalat tulajdonátruházása 2021. január elsejével lépett hatályba.

 

rail cargo vasút árufuvarozás

A miskolci üzem közel 450 szakembere felkészült a feladatokra (Forrás: Rail Cargo)

 

Az ügyfélkiszolgálás minőségére is kedvezően hat

A közvetlen irányításnak köszönhetően javul a miskolci társaság működésének hatékonysága –méltatta a döntést dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Austria Igazgatóságának tagja, a Rail Cargo Hungaria Igazgatóságának elnöke. Ezzel hozzájárul az RCH vasúti járműveinek javításával és szervizelésével összefüggő igényeinek gyorsabb teljesítéséhez, valamint az ügyfélkiszolgálás minőségnöveléséhez. Az üzem földrajzi elhelyezkedése ideális az Ázsiába irányuló vasúti árufuvarozás szempontjából, amely szegmensben a vállalatcsoporton belül az RCH vezető szerepet tölt be – olvasható a társaság közleményében.

Kotiers Román, a Rail Cargo Hungaria CFO-ja az előnyök között említette a szinergiák kölcsönös kiaknázását, a szakmai tudásvagyon megosztását, a kapacitások, valamint egyes támogató tevékenységek összehangolását. A struktúraváltás javítja a TS Hungaria esélyeit arra, hogy az RCH leányvállalataként európai uniós és magyar állami támogatásokból részesedjen.

A Felügyelőbizottság döntésével kapcsolatban Lehóczki Gábor, a TS-HU pénzügyi területért felelős ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy a társaság a tulajdonosváltás révén profitál a Rail Cargo Group pénzügyi ereje és szakmai kompetenciája által nyújtott előnyökből.

A miskolci üzem csaknem 450 szakembere felkészült a 2021-ben várható feladatokra, amelyek között 1500 vasúti kocsi fővizsgája, és mintegy 14 000 vasúti kerékpár javítása szerepel – ismertette Dian József termelési területért felelős ügyvezető igazgató.