fbpx

Fenntartható növekedésre törekszik a DACHSER

Írta: Kalmár Nárcisz - 2019 július 14.

Idén 20 éve van jelen Magyarországon a cégcsoport A Dachser SE logisztikai szolgáltató 5,5%-os növekedést jelentett be. Az európai export üzletág továbbra is a növekedés motorja, de a vállalat új rekordot döntött a szállítmányozásban, illetve a szállított tömeg növelésében és a munkaerő gyarapításában is.


Roman Stolicny (a Liegl&Dachser vezérigazgatója), Szontágné Hajnal Zsuzsanna (a European Logistics üzletág értékesítési vezetője), Darvasi Árpád (a Food Logistics üzletágának vezetője)

A kezdetek

A Dachser a logisztikai iparág egyik globális vezetőjeként már évtizedek óta sikeresen bizonyítja, hogy elkötelezett munkatársak és innovatív gondolkodás segítségével egy kis családi cég is naggyá válhat. Ez a hozzáállás tette lehetővé, hogy ThomasDachser 1930-ban megalapíthassa a vállalatot Kemptenben. Az elmúlt közel 90 év kitartó munkája meghozta gyümölcsét, a Dachser ma már a rendszerlogisztika egyik legnagyobb nemzetközi vezetője. Hatékonyan működő globális szállítási hálózata, piacvezető informatikai megoldásai világszerte garanciát jelentenek a logisztikai hálózati lehetőségek egyedülállóan intelligens ötvözetének és integrációjának megteremtésére.

20 éves jubileum

A Dachser jelenleg 44 országban van jelen, a magyar piacon 1999 óta képviselteti magát a szállítmányozási és a logisztikai piac meghatározó szereplőjeként. A pilisvörösvári székhelyű Liegl & Dachser vállalat az ország egyik legmodernebb logisztikai bázisát üzemelteti. Belföldi hálózatába 8 vidéki és egy budapesti telephely tartozik, ahol több mint 300 munkatárs dolgozik. A kiemelkedő szállítmányozási és logisztikai tevékenységeket a magas színvonalú adminisztratív háttérszolgáltatás biztosítja. Magyarországon napi szinten 15 járat indul közvetlen úti célok felé. Az elmúlt évek eredményei alapján a Dachser továbbra is töretlen és dinamikusan fejlődő szereplője a szolgáltatási szférának: 2018-ban 3,5%-os forgalomnövekedést ért el, ez 81,4 millió euró árbevételt jelent. A világszinten közel 30 600 fővel, 399 telephellyel működő Dachser 2018ban 5,57 milliárd EUR árbevételt generált. A németországi székhelyű logisztikai szolgáltató összesen 83,7 millió darab, 41,3 millió tonna össztömegű szállítmányt mozgatott.

Élelmiszer-üzletág

Magyarországon előtérbe kerül a Dachser Food Logistics egyre bővülő és fejlődő üzletága, amely az élelmiszeripar számára kínál hatékony logisztikai megoldásokat. A vállalat különálló üzletága, a Food Logistics a fagyasztást nem igénylő, hőmérséklet-ellenőrzött hűtött áruk szállításához biztosít megoldást, amely egyedülálló módon Európa egyetlen értékesítési pontjaként kezelhető. A pontos tranzitidőkkel definiált napi járatindításoknak köszönhetően a szállítások biztonságosan és pontosan megtervezhetők. A vállalatnál kiemelt figyelmet fordítanak a személyre szabott élelmiszer-logisztikára.

A Dachser ügyfelei a németországi és európai élelmiszeriparból, az élelmiszer-kiskereskedelmi szektorból és a gasztronómia egyéb területeiről egyaránt érkeznek. Az igényeket követve a Dachser maradéktalanul lefedi a logisztikai elvárások teljes körét a kiskereskedelmi logisztikától a beszerzési és elosztási logisztikán át az integrált, számos helyen megtalálható többfelhasználós raktárak szerződéses logisztikájáig. Ezenbelül a hőmérséklet-érzékeny áruk széles spektrumát is mozgatják, illetve a tartósított élelmiszerek széles körét.

Sofőrképzés

A Dachser nagy hangsúlyt fektet a képzésre is, amely igen sikeresnek bizonyult, különösen a sofőrök képzése terén. – Jelenleg 207 fő részesül oktatásban a Dachser Service &Ausbuildings GmbH.-ban azért, hogy profi sofőrökké válhassanak. Ezzel Németország egyik legnagyobb sofőrtovábbképzési központja a miénk. Következő lépésként a tranzitterminálokban és raktárakban dolgozó munkatársak továbbképzésére helyezzük a hangsúlyt – mondja Roman Stolicny.