A világjárvány sem állította meg a DAF sikerét hazánkban

A DAF hazánkban immár 12. egymást követő alkalommal zárta az évet a nehéztehergépjárművek piacának élén, ráadásul megnövekedett részesedéssel. Emellett a DAF legjelentősebb hazai márkakereskedése, a Hungarotruck Kft. több tekintetben is előrelépést ért el 2020-ban.

 

DAF
Forrás: DAF Trucks

 

Nemcsak megőrizte, de tovább növekedett

Természetesen a magyarországi haszonjárműpiacra is rányomta a bélyegét 2020-ban a koronavírus-járvány. A 7,5 tonna össztömeg feletti új tehergépkocsik forgalomba helyezési számai 38 százalékkal estek vissza az előző évihez képest. Ezen belül a 16 tonna össztömeg feletti nehézkategória is ugyanilyen mértékű csökkenést könyvelhetett el, 4759 helyett 2951 új jármű forgalomba állításával.

 

DAF
Szentpáli-Gavallér Péter, a DAF Hungary Kft. és a Hungarotruck Kft. ügyvezető igazgatója

 

A DAF a nehézkategóriában tavaly 822 új gépkocsi átadásával 27,9 százalékos piaci részesedést elérve megőrizte immár 12. éve elfoglalt első helyét. Ez azt jelenti, hogy több mint négy százalékponttal erősítette piaci részarányát 2019-hez viszonyítva – ismertette Szentpáli-Gavallér Péter, a DAF Hungary Kft. és a Hungarotruck Kft. ügyvezető igazgatója.

 

A DAF ebben látja a jövőt

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos sok bizonytalansági tényező tükrében nehéz konkrét terveket meghatározni az idei évre, de annyit azért elmondott az ügyvezető igazgató, hogy a piac körülbelül 15-20 százalékos növekedésére számítanak a tavalyi évhez képest. Az új járművek forgalomba helyezése mellett a használt járművek és az alkatrészek értékesítése terén is erősödést várnak.

A tavaly bemutatott Ultimate Edition különleges kiadás kampánya idén is tovább fut. Ez egy új értékesítési koncepciót képvisel azzal, hogy előre összeválogatott felszereltségi csomagok és szolgáltatáscsomagok együttesét kínálja az ügyfeleknek, ugyanis a DAF ebben látja a jövőt. Ezen kívül a márkakereskedői hálózatuk is tovább bővül. A Von-Truck Kft. Törökbálinton, az M1-es autópálya mellett várhatóan tavasszal megnyit egy új DAF márkakereskedést és szervizt.

daf értékesítés haszonjármű logisztika márkakereskedés tehergépkocsi
..