Nagy megrendelést kapott a DAF

879 darab összkerékhajtású katonai CF tehergépkocsi leszállítását és szervizelését rendelte meg a DAF-tól a Belga Hadsereg. Az első járművek szállítását 2022-re tervezik, az utolsó járműveket pedig 2025-ben fogják legyártani.

 

Páratlan tereptulajdonságok

A 879 darab katonai CF tehergépkocsira vonatkozó megrendelés 636 darab kéttengelyes, 4×4-es hajtáslánccal szerelt tehergépkocsit tartalmaz, amiket általános teherszállításra fognak használni. A DAF ezen felül 243 darab négytengelyes, 8×8-as hajtáslánccal szerelt tehergépkocsit szállít különféle alkalmazásokhoz.

 

DAF
Kivételes járművezetői kényelem még a legnagyobb kihívást jelentő terepen is.

 

A katonai CF típusok gyártása során a DAF szorosan együttműködik a neves cseh TATRA Trucks vállalattal, ami egyedülálló alvázkoncepció kialakítását eredményezi független felfüggesztéssel és világszínvonalú hajtáslánccal, egy középső csővázba beépítve. Ennek köszönhetően a katonai CF páratlan tereptulajdonságokkal büszkélkedhet, és kivételes járművezetői kényelmet nyújt még a legnagyobb kihívást jelentő terepeken is.

A katonai CF tehergépkocsik fülkéi a DAF westerlói fülkeüzemében készülnek Belgiumban. A motorok gyártása a DAF eindhoveni motorüzemében történik, az alvázakat pedig a TATRA csehországi üzemében állítják elő – olvasható a DAF Trucks közleményében.

A Belga Hadseregnek szállított katonai CF tehergépkocsik teljes körű szervizelését a DAF hivatalos márkakereskedői hálózata végezheti majd Belgiumban, 27 helyszínen.

áruszállítás belgium daf hadsereg összkerékhajtás szervízelés tehergépkocsi
..