fbpx

Nem minden csomagolás környezetbarát, ami annak látszik

Írta: Csomor Zsolt - 2021 április 14.

Napjainkban már mind több ember számára fontos, hogy környezetbarát csomagolású termékeket vásároljon, amihez egyre több vállalat igazodik is. Azonban akadnak olyan gyártók is, akik nem valódi megoldásokkal, hanem csalással próbálnak megfelelni az új elvárásoknak.

 

„Csak a burkolatra értették”

Hatalmas felháborodást váltott ki az Innisfree nevű, dél-koreai kozmetikai cég egyik terméke, illetve annak csomagolása – írja a Korea Herald és a 24.hu.

 

környezetbarát csomagolás hamis
(Kép forrása: No Plastic Shopping)

 

A cég az egyik arckrémét kínálta olyan tubusban, ami látszólag papírból készült, és ha a vásárlónak esetleg kételyei lettek volna, zöld alapon, hatalmas fehér betűkkel a termékre írták:

Hello, I’m paper bottle (Szia, én egy papírpalack vagyok).

Egy vásárló viszont kettévágta a palackot, így vette észre, hogy csak egy vastag burkolat készült papírból, azon belül egy műanyag tartály található. A vevő hivatalos panaszt tett a cégnél, majd a csalást bizonyító fotóit feltöltötte egy Facebook-csoportba. Az ügyből akkora botrány kerekedett, hogy az Innisfree kénytelen volt reagálni. Közleményük szerint a „papírpalack” feliratot csak a burkolatra értették, s nem gondolták, hogy a vásárlóik azt hiszik, hogy az egész csomagolás papírból készült. Hozzátették, hogy a belső, színtelen műanyag palack egyébként újrahasznosítható, környezetbarát, és 51,8 százalékkal kevesebb műanyagot tartalmaz, mint egy hagyományos krémcsomagolás.