fbpx

Díjazták Pirityi László munkásságát

Írta: Csomor Zsolt - 2021 április 14.

A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) 2016-ban döntött úgy, hogy „A szakmáért” életműdíj mellett „A csomagolóipar haladásáért” Díjat is odaítéli az arra érdemes szakembereknek. Az idei évben Pirityi László, Seenger Viktor és Ugrin András vehette át az elismerést.

 

Garázsvállalkozásból korszerű nagyüzem

Pirityi László 1983-ban végzett a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki karán. Pályafutásában meghatározó szakasz volt a Műanyagipari Kutatóintézet, ahol kutatóként számos szabadalmat dolgozott ki.

 

pirityi lászló ügyvezető thermofoam kft
Pirityi László (balról) Kép forrása: MTI

 

Az 1994-ben létrehozott „garázsvállalkozása” mára korszerű, fejlett, európai színvonalú nagyüzemmé nőtte ki magát. A tulajdonos-ügyvezető saját szabadalmaiból fejlesztett termékek és technológiák több évtizedre megalapozták a cég sikeres működését. Legutóbbi szabadalma a fázisváltó anyagot tartalmazó, hőszigetelő tulajdonságú, többcélú rétegzett termék. Olyan újfajta, széleskörűen felhasználható csomagolóanyag-rendszer került kifejlesztésre, amely alkalmas egy előre meghatározott hőmérséklettartományban tartani a csomagolt terméket előre meghatározott ideig, és egyenletes hőmérsékletet valósít meg a csomagolás teljes térfogatában.

A folyamatos útkeresés, a vállalatirányítás középpontjába állított K+F tevékenység és innováció szélesre tárta a tevékenységi kört, a vállalkozás által kínált termékkínálat a csomagolástechnikai igények széles körét fedi le.

Pirityi László folyamatosan támogatja úgy az Óbudai Egyetem, mint a BME tanszékeit, bevonva azokat különböző közös K+F projektekbe. Kiemelten segíti a friss diplomásokat – a cégben több személy dolgozik, akik diplomamunkájuk után a Thermofoam Kft.-nél kaptak munkalehetőséget.