fbpx

Zárjuk ki a selejtet!

Írta: Transpack - Hirdetés - 2021 június 29.

Az EyeC nyomatellenőrző rendszereivel 0%-os selejtarányt érhetünk el

Zárjuk ki a selejtet! Kerüljük el a reklamációt! Csökkentsük a költségeinket! Cikkünkben szeretnénk bemutatni röviden az immáron 20 éve piacon lévő EyeC nyomatellenőrző rendszereit.

 

EyeC logo

 

Az EyeC termékportfólióját tekintve 3 nagyobb csoportra bontható.

 Art-Work és Pre-Press ellenőrző rendszerek

Az első termékcsaládba sorolhatók a nyomdai előkészítési folyamatoknál használt Art-Work és Pre-Press ellenőrző rendszerek, melyek szoftveres formában elérhetők. Az ellenőrző szoftverek segítségével kiszűrhetjük a grafikai állomány esetleges hibáit. Így elkerülhető, hogy a vevői fájlból átalakított grafikai állomány hibásan kerüljön a gyártáshoz, megakadályozva ezzel a hibás gyártási példányok extra költségét.

 

monitor nyomatellenőrző rendszer
https://www.eyec-inspection.com/solutions/artwork-pre-press-inspection/

 

Offline ellenőrzést biztosító szkennerek

A második csoportba sorolhatók az offline ellenőrzést biztosító szkennerek, melyek használatával mintavételszerű ellenőrzésre van lehetőség. A vizsgálat történhet fájl-késztermék összehasonlításával, de akár bármely előző gyártási szériában rendben talált nyomatot is beszkennelhetjük és fájllá alakíthatjuk, amit összehasonlíthatunk a frissen elkészült mintánkkal. Az offline mintavételszerű ellenőrzés legnagyobb előnye, hogy több nyomdagép esetén költséghatékonyan oldhatjuk meg az összes legyártott széria vizsgálatát egyetlen rendszer segítségével. A nyomdagép által ejtett nyomathibákat a szkenner a hiba súlyosságának megfelelően kategorizálva jelzi, melyeket az operátor egy kattintással elfogadhat, vagy valós hibának megítélve feljegyezhet. A rendszer a lefolytatott ellenőrzési folyamatról jelentést készít.
A jelentéseknél lehetőségünk nyílik arra, hogy beállítsuk a tartalmi elemeket. Amennyiben egy belső jelentésre van szükségünk, célszerű minden egyes észlelt hibát, az operátor döntéseit, illetve a gyártás, ellenőrzés adatait is tárolni. Amennyiben vevői jelentést szeretnénk, lehetőségünk van arra, hogy egy rövidebb, lényegre törőbb verziót is készítsünk ugyanerről az ellenőrzési folyamatról. Amennyiben vevői auditra vagy reklamációra kerül sor, elegendő a vevői riportot bemutatni, amely tartalmazza az esetleges észlelt hibákat.
Szkennereink sajátossága közé tartozik még, hogy nemcsak a Braille írás meglévőségét, hanem Marburg-medium szabványnak való megfelelőségét is ellenőrzik, épp úgy, ahogyan a 2 D kódok Iso szabványmegfelelőségét is.

A szkennerek használata nem csak a gyártóknak kedvez. Bejövő minőségellenőrzésre is kiváló, hiszen minden egyes különböző gyártótól beérkezett megrendelésnél el tudjuk végezni a mintavételszerű ellenőrzést 1 vagy akár több mintával.

Offline termékcsaládunkról elhoztunk egy rövid ismertető videót. Ralph Beier az EyeC hamburgi Demo Center-ében beszél a szkennerek paramétereiről, kedvező tulajdonságairól.

 

 

Inline ellenőrzőrendszerek

A harmadik termékcsalád az inline ellenőrzőrendszerek, melyek a nyomda- és csomagolóipari gépek legtöbb típusára felszerelhetőek, így például címkenyomtatóra, áttekercselőre, flexo, offset és digitális nyomdagépekre, hajtogató-ragasztógépre. Az EyeC inline ellenőrzőrendszerei valóban 100%-os ellenőrzést biztosítanak. Nemcsak azért mondhatjuk 100%-osnak, mert a gyártás során minden egyes nyomatot ellenőriznek, hanem azért is, mert az EyeC inline rendszerei speciális 4/8k felbontású vonali kamerával felszereltek. Ezért a nyomatok teljes terjedelemben, valós időben kerülnek feldolgozásra, ami a piacon elérhető legpontosabb eredményt adja.

A felhasználók által legkedveltebb funkciója inline rendszereinknek, hogy nem csak a standard (alacsony/közepes/magas) érzékenységet lehet kiválasztani az ellenőrzésnél. Adott munkához egyéni speciális érzékenységet tudunk létrehozni, amit később akár egy elmentett ismétlődő munkatáskához rendelve automatizálva előhívhatunk, vagy egy hasonló új munkánál is alkalmazhatjuk.

 

inline nyomatellenőrző rendszerek
https://www.eyec-inspection.com/solutions/in-line-inspection/

 

Az EyeC rendszereivel és a készített riportokkal a gyártás teljes sprektrumát nyomon tudjuk követni, az első pdf-től, egészen a bejövő minőségellenőrzésig.

 

nyomatellenőrző rendszer nyomtatás táblázat

 

A csomagolóanyag gyártás dinamikusan fejlődik, folyamatosan bővül. A megrendelői minőségi elvárások egyre magasabbak. Az iparág fejlődésével a vevők is tudatosabbá válnak. Fontos, hogy a csomagolás dokumentáltan ellenőrzött és hibátlan legyen.
Az EyeC ebben a partnere!

Tartsuk meg vevőinket!

Saját hozott mintával való tesztelés bemutató szkennerünkön bármely előre egyeztetett időpontban lehetséges!

További információért, rendszereink megtekintéséért és próba ellenőrzés egyeztetése végett kérjük keressenek minket bizalommal!

 

Kaldenecker Enikő
Kaldenecker Enikő
+36706127339
[email protected]

 

Kaldenecker János
Kaldenecker János
+36704326874
[email protected]

 

EN ‘ CO Bt.
www.ragasszunk.hu
En'Co