fbpx

Rangos versenyen bizonyított a hazai csoki és csomagolása

Írta: Csomor Zsolt - 2022 január 12.

A Sweetic Csokoládé Manufaktúra Cacaology bonbonszettje ezüstérmet kapott az Academy of Chocolate Awards verseny Brand Experience kategóriájában, ahol nemcsak a csokit, hanem annak csomagolását is vizsgálják.

 

Impozáns és környezetbarát csomagolás

A magyar csokoládémesterek évről évre olyan rangos, nemzetközi versenyeken mérettetik meg magukat, mint a Great Taste Awards vagy az Academy of Chocolate Awards. Utóbbin újdonságnak számít a Brand Experience kategória, ahol nemcsak a csoki ízét és textúráját, hanem a kinézetét, csomagolását, tehát a teljes márkaélményt vizsgálják.

 

doboz növény kakaógyümölcs
Képek forrása: Sweetic

 

Nem kis eredmény tehát, hogy decemberben egyből az ezüstérmet vihette haza a Sweetic Csokoládé Manufaktúra Cacaology elnevezésű bonbonszettje, amely már környezetbarát, műanyagmentes csomagolásával is elismerő megjegyzéseket kapott a zsűritől.

A doboz nemcsak esztétikus, hanem edukációs célt is szolgál, ugyanis lépésenként mutatja be a madagaszkári kakaótermés feldolgozási folyamatát. Ezt tükrözi a három, különböző színekben megalkotott bonbon is. Az első igazi egzotikum, hiszen kakaógyümölcs nyers húsából készült – ismertette Zala Judit csokoládémester. A második bonbon a madagaszkári Sambirano völgyéről kapta a nevét, és a kakaó következő feldolgozási fázisát mutatja be, amikor is megkezdődik a napon történő szárítás, majd a pörkölés. Végül az utolsó fázist megjelenítő bonbon már a madagaszkári területre jellemző lágy, selymes, gyümölcsös ízvilágú csokoládét tartalmazza.

 

bonbon csokoládé kéz

 

Közel 50 hazai és nemzetközi díjnál tartanak

A díjeső ezzel nem ért véget: a 2021-es Academy of Chocolate-ről a Sweetic Tropical fantázianevű, fűszeres, maracujás bonbonja bronz minősítéssel térhetett haza. Különdíjat nyert emellett a már említett Cacaology kollekció harmadik bonbonja is, a madagaszkári vadborsos-piros gyümölcsös ízvilággal megspékelt Madagascar is.

A Sweetic összesen 39 nemzetközi csokis szakmai díjnál tart, amihez hozzájárulnak a magyar elismerések is, így mára közel 50 díj birtokosai.

 

Összeállította: Csomor Zsolt