fbpx

Robotokra váltott a papírgyár

Írta: Csomor Zsolt - 2022 január 19.

A fenntarthatóság és a hatékonyság növelése érdekében a DS Smith az egyik egyesült királysági papírgyári üzemében autonóm járművekre, AGV-kre cserélte a targoncákat. A teljesen elektromos eszközök a nap 24 órájában dolgoznak, és különböző feladatokat ellátva.

 

A nap 24 órájában fáradhatatlanul dolgoznak

Egy AGV robot átlagos élettartama 12 év, amikor is biztonságosan szállítja a papírteker­cseket akár 8 kilométer/óra sebességgel.

 

papír tekercs robot targonca
Kép forrása: DS Smith

 

A hely­színen zéró kibocsátással működik, amikor pedig az akkumulátor töltöttségi szintje 30 százalékra csökken, befejezi az éppen aktuális feladatot, majd az automatikus akkumulátorcsere-állomás­hoz megy, ahol egy optimális töltöttségű energiaforrást kap, és indulhat a következő tízórás műszakjára – olvasható a Sign&Display oldalán

„Az e-kereskedelem közelmúltbeli fellendülése megnövelte a papírok és csomagolások iránti keresletet. Naponta körülbelül 2200-2400 tonna papír távozik a kemsleyi üzemből, ezért rendkívül fontos, hogy a szakmai tapasztalattal rendel­kező csapatunk a megfelelő innovációval legyen felfegyverkezve” – nyilatkozta Ben Jennings, a Kemsley Paper Mill – DS Smith gyár vezetője.

 

Összeállította: Csomor Zsolt