fbpx

A nők számára egyre vonzóbb a logisztikai szakma

Írta: Csomor Zsolt - 2022 március 02.

Évente több száz felsőfokú logisztikai menedzsert képez a Magyar Logisztikai Egyesület. A tanfolyamra növekszik a nők jelentkezési aránya, ami már 40 százalék körüli, ráadásul ez még tovább emelkedhet.

nő raktár mellény raktár állvány doboz
Kép forrása: CEO Magazine

Folyamatos az érdeklődés a logisztikai képzések iránt

A Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) igyekszik a felgyorsult világ igényeihez maximálisan alkalmazkodni, ezért a legnépszerűbb képzésüket, a felsőfokú logisztikai menedzser tanfolyamot sok esetben akár havonta elindítják.

„Évente nagyjából több száz hallgató szerez nálunk tanúsítványt. Bár korábban főként férfiak érdeklődtek a logisztikai oktatások iránt, mára ez a tendencia megváltozott. A legnépszerűbb képzésünkre jelentkezők 40 százaléka például már nő” – mondta Dr. Doór Zoltán, a Magyar Logisztikai Egyesület elnöke.

A Magyar Logisztikai Egyesület célja a tudásátadás, melynek jegyében törekszik ezt minél könnyebben elérhetővé tenni. Egyre több vállalat korszerűsíti a logisztikai folyamatait, amelyhez elengedhetetlen a logisztikusok tudásának frissen tartása is, ami érdekében az MLE rendszerint online kurzusokat is indít – olvasható az Egyesület közleményében.

Összeállította: Csomor Zsolt