fbpx

Csodaszép algapapírt készít a környezettudatos vállalat

Írta: Csomor Zsolt - 2022 március 14.

A környezetvédelem iránt elkötelezett, csomagolóanyagokat gyártó Notpla meseszépen texturált algapapírt fejlesztett, amely tökéletes alternatívája a fenntartható, környezettudatos csomagolóanyagnak.

Természetesen pöttyözött textúra

A Notpla (not plastic) jellemzően algából készít biológiailag lebomló fóliákat, amelyekbe többnyire élelmiszert csomagolnak.

papír doboz üveg csomagolóanyag
Rendkívül tetszetős az algapapír csomagolás

Most találtak egy módot, hogy a saját gyártási folyamataik melléktermékeként megmaradó algát újra felhasználják: a 30 százalékban hulladékalgából készült papír zöld és csodaszép alternatívája lehet a hagyományos csomagolópapíroknak. A környezettudatos szemléletű márka azért fejlesztette ki az innovatív technológiát, hogy tényleg semmi ne vesszen kárba a gyártás során – olvasható a Dezeen oldalán és a marie claire fordításában.

Az algapapírt a Canopy nonprofittal közösen mutatták be, amely a klímaváltozás által fenyegetett erdők és állatok megmentéséért küzd. A papír különlegessége a természetesen pöttyözött textúra, ami izgalmas és látványos csomagolóanyaggá teszi. A visszafogott, neutrális színek szintén a környezetvédelem üzenetét erősítik, miközben az algapapírnak kifinomult, modern esztétikát kölcsönöznek.

szappan papír csomagolás
Képek forrása: Dezeen

A Notpla papír egyelőre tartalmaz kis mennyiségű fát, de a márka azon dolgozik, hogy 2024-re teljesen famentes lehessen az anyag.

Összeállította: Csomor Zsolt