fbpx

A „szakácsolimpia” európai döntőjének is a SIRHA ad otthont

Írta: Csomor Zsolt - 2022 március 23.

A SIRHA élelmiszeripari szakkiállításon 16 ország háromszáz kiállítója várja a szakmai érdeklődőket. Március 23–24-én ráadásul ismét Budapest áll az európai gasztronómia középpontjában, hiszen hat év után újra hazánk rendezi meg a Bocuse d’Or európai döntőjét.

Szurkoljunk együtt a hazai csapatnak!

A Bocuse d’Or európai döntőjét Közép-Kelet-Európa legnagyobb vendéglátóipari szakkiállításán, a Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításon (SIRHA Budapest 2022) rendezik meg a Hungexpo területén.

Kép forrása: Food&Wine

A csapatoknak a szokott módon két ételt kell készíteniük a verseny során. A hústál kötelező elemei a kacsamáj, őzgerinc és -comb, tejföl és túró. A tányértéma a „tavaszi tányér” fantázianevet viseli. A vegetáriánus melegétel készítésénél a fő alkotóelem a burgonya. A csapatok háromféle burgonyát használhatnak, ezek a Coronada, az Anuschka és a Madison. 

A kétnapos eseményen élőben szurkolhat a közönség a magyar csapatnak, testközelből láthatja főzni Európa legjobb séfjeit.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia működése a kezdetektől összeforr a Hungexpoval. Támogatjuk a magyar gasztronómia megújulását, a fiatalok fejlődését és a hazai alapanyagok térnyerését – mondta Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója, aki arról is beszámolt, hogy a Hungexpo a pandémiás idő alatt sem aludt, hiszen hatalmas fejlesztések valósultak meg. A teljes kongresszusi és kiállításközpont megújult, így a SIRHA Budapest 2022 is ebben a világszínvonalú környezetben valósulhatott meg – olvasható a hirado.hu oldalán.