fbpx

PPDexpo és SignExpo – jegyezze elő már most!

Írta: Transpack-2022/II. lapszám cikke - 2022 április 25.

A 2022-es PPDexpo immár az ötödik a sorban. Kezdetektől a SignExpo társkiállítása, ami ugyan más koncepció mentén szerveződik, de egészen egyértelmű, hogy a két kiállítás nemcsak megfér egymás mellett, hanem szakmai értelemben elmosódnak a határok, és szépen ki is egészítik egymást. Aki 2022. május 24–26. között kilátogat a BOK „A” csarnokába, az olyan élményben részesülhet, amihez hasonlóra még nagyon sokat kell várni.

Előzmények

A legutóbbi, 2019-es expók sikere óta nagyot fordult a világ. Akkoriban még dinamikus fejlődésről, egy esetleges új rendezvényhelyszín kereséséről és a kiállítók körének bővítéséről beszélt a szakma. Mára az óvatos nyitás, az „elszálló” árak és alapanyaghiány határozzák meg a vállalkozások mindennapjait. Sőt, a képletet tovább bonyolítja a szomszédunkban kirobbant háború miatt fokozódó bizonytalanság is. „Innen szép nyerni” – tartja a mondás, ami a mai körülmények között nap mint nap új értelmet nyer.

A 2022-es expók előkészítésének kilenc hónapját végig áthatotta, és természetesen nagyban befolyásolta is a változó környezet, amelyhez csakis úgy tudott alkalmazkodni az egymással szorosan együttműködő szervező csapat, hogy mindvégig a kitűzött cél lebegett a szemük előtt. A rengeteg bizonytalanság és a „csapkodó hullámok” hatására a világkiállítások (nem csak a nyomdaipari) egyre távolabbra sodródnak időben és térben. Szinte folyamatosak a bejelentések az események törléséről, vagy egy 2023-as időpontra történő átütemezésről. A pandémia alatt bebizonyosodott, hogy a digitális alternatíva, azaz a „virtuális” kiállítások egyszerűen nem működnek. Ez a műfaj a személyes kapcsolatokra épül, és a perszonális élmények, tapasztalatok, beszélgetések nélkül olyan, mint a kert virágok nélkül. A PPDexpo és SignExpo lelkes szervezői kitartanak és eltökélt céljuk, hogy a körülmények ellenére sikeres regionális szakkiállítást szervezzenek!

Miért érdemes kilátogatni?

Egy kiállításra természetesen mindenki más-más elvárásokkal és céllal érkezik. Az elmúlt két év kényszerű „szünete” olyan információs vákuumot hozott magával, amire a kiállítók válaszul a leginnovatívabb és legkorszerűbb megoldásokat és technológiákat készülnek bemutatni. Ahogyan a termelőcégek sem álltak le a gyártással a Covid évei alatt, úgy a gépgyártók sem álltak le a különböző fejlesztésekkel és alig várják, hogy ezek a megoldások a nagyközönség előtt is bemutatkozhassanak. A két expón összesen több mint 80 kiállító, mintegy nettó 2500 négyzetméteren hozza el a leginnovatívabb technológiákat és üzleti megoldásokat, amelyek az érdeklődő vállalkozások segítségére lehetnek a mai kihívásokkal teli időszakban, és inspirációt adhatnak a jövőkép megtervezéshez is.

Továbbá a szervezők olyan tartalmas szakmai programmal készülnek, amelyek NEMCSAK a nyomdai szakemberek számára lehetnek érdekesek, hanem mágnesként vonzzák iparágfüggetlenül a nyomtatás, a legújabb csomagolási trendek, a kreatív nyomdatermékek, a papír és más nyomathordozók iránt érdeklődőket is. A nyomtatás és az alapanyagok feldolgozásának határtalan lehetőségei számos egyedi installáción kerülnek bemutatásra. Egy olyan világ tárul majd a szemünk elé, ahol rádöbbenünk, ma már mindent (is) nyomtatással állítanak elő. A PPDexpo és SignExpo ebben a vonatkozásban a nyomtatott kommunikáció, valamint a grafikai ipar közös presztízstrendezvénye is, ahol a nyomtatott médiákkal kapcsolatos általános előítéletek is megdőlnek.

A programot számos izgalmas előadás, szerzői könyvdedikálások, a Best Print Hungary és Hungaropack Student díjkiosztói, exkluzív autófóliázás, kirakatbaba díszítő verseny és a kiállító cégek által szervezett nyereményjátékok színesítik majd.

Az edukáció kiemelt szerepet kap az idei expókon, ahol nemcsak a szakma közép- és felsőfokú szakképzőhelyei lesznek jelen, hanem a következő generáció tagja is belekóstolhatnak a grafikai ipar sokszínűségébe. És ha sikerült Őket megnyerni, akkor az expó ideje alatt akár nyári gyakorlati helyet vagy munkahelyet is találhatnak maguknak.

A kiállítások meglátogatását mindenkinek meleg szívvel ajánlom. A szomszédos QR-kód leolvasásával és a regisztrációs űrlap kitöltésével Ön most ingyenes belépési lehetőséget kap az esemény akár mindhárom napjára.

Találkozzunk a PPDexpo és SignExpon!

www.ppdexpo.hu

Időpont: 2022. május 24-26.
Helyszín: Budapest, BOK „A” csarnok (Az ukrán menekültek elkülönítve a „B” csarnokban vannak elhelyezve!)