fbpx

MOSCA: fél évszázada a pántológépek gyártásában

Írta: Kohout Zoltán - 2022 június 28.

A májusi PPDExpo egyik kiállítója volt a pántológépgyártás világszerte és hazánkban is meghatározó szereplője. Az end-of-line csomagolási megoldásokat kínáló cég a nyomda- és papíripar mellett élelmiszeripari és hullámkartongyártó partnerek tömegét szolgálja ki, miközben az erős konkurenciaharc közepette a minőséggel tartja versenyképességét.

Erős, tartós

Az 1966-ban alapított, németországi MOSCA kezdettől az erős, tartós, minimális szervizigényű pántológépek fejlesztésére, gyártására és forgalmazására, illetve a termékkörhöz kapcsolódó alkatrészgyártásra és szervizszolgáltatásra fókuszált. Magyarországon disztribúcióban évtizedek óta, saját kirendeltséggel 2018-tól van jelen. Minőségi vállalásaikra jellemző, hogy idehaza is ismert olyan MOSCA-berendezés, amely 25 éve folyamatosan szolgál a hazai iparban…

Gyors, kényelmes, biztonságos

Az idei PPDExpo egyik látványossága a legnagyobb darabszámban eladott, RO-M Fusion pántológép volt. A kezelő által két oldalról is üzemeltethető, lábbal, illetve szenzorosan is működtethető berendezés előnye az egyszerűségen és a gyors, percenként 55 darabos teljesítményre képes kapacitáson túl a gép biztonságos volta. Ezt az érdeklődők is láthatták, amikor a MOSCA-stand értékesítői a saját kezüket helyezték a pántolandó dobozra, amely úgy végezte el a műveletet, hogy nemhogy sérülést, de fájdalmat sem okozott az ott maradt kéznek – miközben a pántolást stabilan, hibátlanul elvégezte. A berendezést ugyancsak hosszú élettartamra és minimális szervizigényűre tervezték, ami sikerének egyik titka.

Nő az igény

A MOSCA képviselői elmondták: míg a Covid-világjárvány előtt főként az ár döntött az end-of-line – például pántológépek piacán –, most már a minőség a meghatározó. Az iparban most nagyobb az igény a megbízható, tartósan szerviz- és alkatrészigény nélkül működő berendezésekre, hiszen a logisztikai láncok zavarai miatt most még inkább megéri kicsivel többet fizetni a tartós, stabilan üzemeltethető gépért.

Fotók: Illusztráció (Horizont Média/ Kohout Zoltán)