fbpx

Környezettudatosabbá vált a Sprite műanyag csomagolása

Írta: Csomor Zsolt - 2022 augusztus 10.

Augusztus elsejétől a Coca-Cola a korábban megszokott zöld helyett átlátszó műanyag palackban értékesíti a Sprite üdítőitalokat. Ennek oka a környezettudatosság, ugyanis a több mint 60 évig forgalmazott csomagolás polietilén-tereftalátot (PET) tartalmazott, ami nem újrahasznosítható.

A többi zöld palack is sorra kerül

A színek eltávolítása a palackokból javítja az újrahasznosított anyagok minőségét, miközben újabb lépés a fenntarthatóság irányába – mondta Julian Ochoa, az R3Cycle, a Coca-Cola műanyag újrahasznosításával foglalkozó csoportjának vezérigazgatója. Az átlátszó palackok újrahasznosítása sokkal egyszerűbb feladat, ezáltal hatékonyabban elősegíthetik a műanyagok szerepét a körforgásos gazdaságban.

műanyag palack pet-palack cirtom citrus
Kép forrása: Shutterstock

A vásárlók a Sprite palackokon a megújult logóval és a csomagolásdizájnnal találkozhatnak, amelynek célja, hogy „konzisztensebb megjelenést biztosítson az egész világon”. A jól ismert zöld árnyalat azonban továbbra is megjelenik a Sprite címkéin. A vállalat portfóliójában található egyéb zöld palackokat használó italok szintén átlátszó csomagolást kapnak a következő hónapokban – olvasható a CNN oldalán és a Világgazdaság fordításában