fbpx

Fenntartható csomagolóanyagot fejlesztett az UgrinPack

Írta: Csomor Zsolt - 2022 augusztus 17.

Komposztálható papírtermékek gyártását kezdi meg Leányváron az Ugrin-Pack-Erdősi Kft. Az általuk fejlesztett papíralapú termékkel kiválthatók az egyszer használatos műanyag leves- és ételszállító dobozok és poharak, valamint hamburgerek és csemegeáruk csomagolóanyagai.

Létszámbővítést is eredményez az új projekt

A magyar tulajdonú családi vállalkozás 1991 óta gyárt hajlékonyfalú csomagolóanyagokat és eszközöket. A mostani 310 millió forintos beruházáshoz 155 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek – számolt be a projektről Ugrin Orsolya, az Ugrin-Pack-Erdősi Kft. ügyvezetője.

A társaság által fejlesztett papíralapú termékkel kiválthatók a vendéglátóipari egyszer használatos műanyag leves- és ételszállító dobozok és poharak, valamint hamburgerek és csemegeáruk csomagolóanyagai.

A teljes kapacitású termelés várhatóan szeptemberben indul el. A projekt része egy zárt rendszer, amellyel a visszagyűjtést követően komposztálhatók az elhasznált csomagolóanyagok. A szennyezett termékeken lévő zsír és ételmaradék segíti a hulladék lebomlását. A társaságnál jelenleg 20 ember dolgozik, a termelés beindulásával viszont ez a létszám műszakonként további 20 fővel bővülhet – olvasható a Sign & Display oldalán.