fbpx

Épül hazánk legnagyobb automatizált csomagfeldolgozója

Írta: Csomor Zsolt - 2022 október 09.

Magyar Posta Zrt. Magyarország legnagyobb központi csomagfeldolgozóját építi meg Maglódon, amelybe automata csomagfeldolgozó rendszert is telepít a társaság. A beruházás 2023 októberére valósul meg.

Korunk elvárásainak megfelelően épül

Zöldmezős beruházással több tízmilliárd forintból épül a Magyar Posta Központi Csomagfeldolgozója Maglódon. Az új üzemcsarnok 38 ezer négyzetméter alapterületű – több mint kétszer akkora, mint a fóti logisztikai üzem.

 ember férfi nő szalagátvágás
Kép forrása: Magyar Posta Zrt.

A csarnokot 80 000 négyzetméternyi külső burkolt terület és 140 000 négyzetméter zöldterület veszi körül. Az üzem a napjaink modern elvárásainak megfelelően, a postai igények alapján épül: két oldalán 84 darab dokkoló és 24 darab szintbeli ipari, valamint kettő extra kaput helyeznek el, melyek a kézbesítő járművek, illetve a szállító kamionok kezelését, a csomagok rakodását segítik majd. Az üzemben egyidőben egyszere akár 120 darab kézbesítő jármű kezelhető. A telephelyen mintegy 800 fő foglalkoztatását tervezi a Posta.

A Magyar Posta MPL+ logisztikai fejlesztési programjának célja, hogy az évről-évre növekvő csomagmennyiséget megfelelő minőségben, hatékonyan tudja feldolgozni és kézbesíteni. A jövő év októberére elkészülő ingatlan Magyarország legnagyobb automatizált csomagfeldolgozója lesz. A tervek szerint 4 fővárosi és 19 vidéki üzem működését fogja majd össze – olvasható a Magyar Posta Zrt. honlapján.