fbpx

Spóroljon csomagolási költségein AMCO technológiával!

Írta: Transpack-2022/V. lapszám cikke - 2022 október 27.

Az AMCO Kft. nyílt napot tartott budapesti bemutatótermében, ahol olyan „okos” csomagolástechnikai megoldásokat mutattak be, amelyekkel csökkenthető a csomagolóanyag-felhasználás.

Több esztendős szakmai múlt

Az AMCO Kft. Magyarország egyik legnagyobb szakmai tapasztalattal rendelkező csomagológép- és csomagolóanyag-forgalmazója. A több mint 30 éve alapított vállalkozás a kezdetekben egyszerűbb fóliahegesztő kisgépekkel foglalkozott, napjainkra viszont a professzionális csomagolástechnikai megoldások is megtalálhatók a kínálatában – mutatta be az AMCO Kft. történetét Magyar Kálmán tulajdonos.

Magyar Kálmán
Magyar Kálmán, az AMCO Kft. tulajdonosa

A budapesti székhelyű csomagolóanyag-forgalmazó eddig több mint 16 000 ügyfélnek segített a csomagolástechnikai problémáik megoldásában. A cég nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ne csak gépeket értékesítsen, hanem azokhoz megfelelő csomagolóanyagot is, valamint az általuk értékesített gépekhez színvonalas szervizszolgáltatást nyújtsanak. Világszerte számos országból importálnak gépeket, de a beszállítóik jelentős része olaszországi székhelyű.

Működés közben is megtekinthetők a gépek

Az AMCO Kft. hazánkban egyedülálló módon büszkélkedhet olyan bemutatóteremmel, ahol nemcsak megtekinthetők a különféle csomagolástechnikai berendezések, de azokat munka közben is láthatják azérdeklődők. A csomagolástechnika területén több évtizedes tapasztalattal rendelkező AMCO Kft. havonta-kéthavonta nyílt napot tart, alkalmanként egy-egy területre fókuszálva. A legutóbbi esemény a csomagolási költségcsökkentésre kínált hatékony megoldásokat.

A gyors, környezethatékonycsomagolás egyik példája

Egylépéses zsugorfóliázás

A nyílt napon számos hatékonyságnövelő technológia mutatkozott be, például raklap- és zsugorfóliázás, pántolás, dobozzárás, térkitöltés, vákuumcsomagolás, tálcás ételcsomagolás és flow-pack csomagolás.

Vers István cégvezető a zsugorfóliázó gépeket mutatta be részletesebben, működés közben is. Az olcsóbb kategóriájú egylépéses zsugorfóliázó gép kiváló megoldás azok számára, akiknek elegendő percenként 3-4 termék csomagolása. Ezek a berendezések alkalmasak arra, hogy a féltömlő, L-alakú fóliát lezárják, majd ugyanaz a gép hőkeringetéssel zsugorítja is a csomagolóanyagot. Az egylépéses zsugorfóliázók kis helyen elférnek.

Kétlépéses berendezés a nagyobb kapacitásért

Amennyiben egy cég jóval nagyobb kapacitást igényel, akkor számukra a kétlépéses zsugorfóliázás a legjobb választás, amik közül Vers István egy középkategóriás gépkombinációt mutatott be. A Smipack FP6000E automata, L-alakú fóliahegesztőgép 3000–5000 termék csomagolására és fóliahegesztésére képes óránként, melyek ezt követően a Smipack T 450 egykamrás rozsdamentes zsugoralagútba kerülnek fóliazsugorításra. Amennyiben ennél kisebb kapacitás is elegendő, arra megoldás a kézi változatú Smipack FP560A fóliahegesztő és Smipack T 450 egykamrás rozsdamentes zsugoralagút kombináció, amely óránként 1500 csomagolásra képes.

A hosszabb átállítási idő miatt a nagy kapacitású Smipack FP6000E hatékonysága akkor mutatkozik meg igazán, ha legalább 2-3 órán át, vagy az egész műszakban azonos termékeket csomagolunk. Az adott munkára legmegfelelőbb gépválasztás mellett a csomagolóanyagot is optimalizálni kell. A legjobb hatékonyságért az AMCO Kft. szakemberei segítenek a legmegfelelőbb szélességű és vastagságú fólia kiválasztásában. Ezekhez a zsugorfóliázó gépekhez raktárról elérhető, újrahasznosítható poliolefin és polietilén féltömlőfóliát kínál az AMCO Kft., melynek köszönhetően a keletkezett hulladék sem terheli a környezetet.

Az AMCO Kft.-nél arra törekszenek, hogy csomagolástechnika területén a legjobb ár-érték arányt kínálják ügyfeleik számára, amire a nyílt napok is kiváló alkalmat teremtenek.

Csomor Zsolt