Bezárás

Bemutatkozott a 2023-as Logisztikai Évkönyv

Írta: Csomor Zsolt - 2022 december 29.

A Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) évkönyvbemutató rendezvényén debütált a Logisztikai Évkönyv 2023. A kiadvány a hagyományokhoz híven egy szakmai tanulmánygyűjtemény, amelyet a Falk1 Rendezvényközpontban tartott bemutató rendezvényén szerzői előadásokkal színesítve ismerhetett meg a közönség.

Már a 90-es évek óta fontos része a hazai logisztikai életnek a kiadvány

A Logisztikai Évkönyv célja a logisztika területén elért legújabb kutatási eredmények és szakmai, gyakorlati tapasztalatok megosztása a szakterület iránt érdeklődőkkel. Az első Logisztikai Évkönyvet még a 90-es években mutatták be, így közel azonos múlttal rendelkezik, mint maga az azt kiadó szervezet. A mű az utóbbi évek során a tudományos közéletben és a gyakorlati szakemberek körében egyaránt elismert, rangos és immár hagyományokkal rendelkező kiadvánnyá vált – olvasható a KRPR közleményében.

emberek terem molinó lámpa, kivetítő
Dr. habil. Duleba Szabolcs, a Logisztikai Évkönyv 2023 főszerkesztője és Dr. Doór Zoltán, a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnöke (Kép forrása: KRPR.hu)

„Idén már a 28. Logisztikai Évkönyv került bemutatásra. A művek kapcsán évről évre számos pozitív visszajelzés érkezik, és bízunk benne, hogy ez ezúttal sem fog változni. Rendszeresen visszahalljuk például oktatási, köztük több felsőoktatási intézményből is, hogy remek szakirodalom a hallgatók számára” – mondta Dr. Doór Zoltán, a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnöke.

5 fő témakört érint a Logisztikai Évkönyv 2023

A témaválasztás ezúttal is szabad volt a szerzők számára, amelynek köszönhetően a könyvben megjelent cikkek jól tükrözhetik a logisztikusok kurrens érdeklődését az egyes területek iránt. A szakma rugalmasságát jelzi, hogy az írások reflektálnak a 2022-es és sajnos valószínűsíthetően a 2023-as év logisztikai kihívásaira, különösen az ellátási láncok sérülékenységére és a keleti szállítások átstrukturálására.

A 2023-as című kiadványban – a cikkek által érintett területeket figyelembe véve – a következő témakörökkel találkozhatnak az olvasók:

•          korszerű intralogisztikai megoldások,

•          a City logisztika új trendjei és alkalmazásai,

•          közlekedés, fuvarozás, szállítmányozás,

•          ellátási lánc menedzsment,

•          logisztika 4.0. és új folyamatszemléletek.

A megjelenő tanulmányok előre lefektetett formai követelmények és tartalmi elvárások mentén készültek. Ráadásul a több száz oldalas könyvben nemcsak magyar, de angol nyelvű írások is fellelhetők – hangsúlyozta Dr. Doór Zoltán, aki hozzátette, hogy bíznak abban, hogy a Logisztikai Évkönyv 2023 is hasznos tudásanyaggal bővíti majd az olvasók ismereteit.

A könyv a megszokott módon a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) gondozásában került kiadásra, főszerkesztője pedig Dr. habil. Duleba Szabolcs, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) docense.