fbpx

A Crown is erősít az alumíniumdobozok újrahasznosításában

Írta: Kohout Zoltán - 2023 október 06.

A Crown Holdings új tanulmánya szerint az italdobozok újrahasznosítási gyakorlatának fejlesztése hat országban 2030-ig akár 60 millió tonnával is csökkentheti a globális CO2-kibocsátást.

A Crown a Nemzetközi Alumínium Intézettel (IAI) együttműködve 20 rövid és hosszú távú eszköz alkalmazásával törekszik az újrahasznosítási rendszerek megerősítésére és az italdobozok újrahasznosítási arányának növelésére ázsiai és arab országokban. A globális italosdoboz-fogyasztás 2020 és 2030 között 50 százalékkal, évi durván 3 millió tonnával fog nőni. A fejlesztések, az erősebb globális újrahasznosítási rendszerek biztosíthatják, hogy az alumínium és az abból készült csomagolások további mennyisége fenntartsa a körkörös életciklust ahelyett, hogy tévesen hulladéklerakókba kerüljön. Ez tehát fontos intézkedés nemcsak az értékes anyagok zárt körben tartásához és a természeti erőforrások megőrzéséhez, de az energiafogyasztás és az energiafogyasztás csökkentésére is.

Az újrahasznosításnak óriási szerepe van az alumíniumipar általános szén-dioxid-mentesítésében, mivel az újrahasznosítás jelenleg 0,6 tonna CO2-t bocsát ki, szemben az elsődleges alumínium tonnánkénti 16,6 tonna CO2-kibocsátásával.