fbpx

A DHL cégfelvásárlással erősít a Közel-Keleten

Írta: Czékus Mihály - 2024 március 19.

A DHL Global Forwarding véglegesítette a Danzas AEI Emirates átvételét és az összes létesítményt átkeresztelték DHL-re.

Az Al Tayer Group és a DHL Global Forwarding vegyesvállalataként 1995-ben alapított Danzas AEI Emirates, létfontosságú szerepet játszik a régió globális logisztikai központtá történő fejlesztésében. 

A teljes felvásárlás előtt a DHL az Egyesült Arab Emírségekben székelő szállítmányozó 40%-át birtokolta, a fennmaradó 60%-ot pedig az Investment Trading Group kezében volt. Ez utóbbi cég az Al Tayer Group tagja.

Az integrációt követően a DHL Global Forwarding több mint 20, legmodernebbnek számító, korábban a Danzas birtokában lévő létesítmény tulajdonosa és üzemeltetője lesz Dubaiban és az Északi Emirátusokban. Az ingatlan portfólióban, olyan kulcsfontosságú telephelyek vannak, mint például a Jebel Ali Freezone, a Dubai World Central és a Dubai Airport Free Zone, valamint egy egészen új központ Ras Al Khaimah-ban.

A tranzakció eredményeként 1100 korábbi Danzas alkalmazott folytatja a munkáját a DHL színeiben.

raktár logisztikai központ konténer kamion

A DHL várakozásai szerint ennek a cégfelvásárlásnak köszönhetően hatékonyabbá és zökkenőmentesebbé fognak válni a logisztikai szolgáltatásaik az Egyesült Arab Emírségekben, valamint a közel-keleti és afrikai régióban (MEA).

2022-ben a DHL-csoport 4,2 milliárd eurós bevételt ért el a közel-keleti és afrikai régióban. A felvásárlás eredményeként jelentős árbevétel növekedéssel számolnak a DHL-nél.

A DHL-nél úgy vélik, hogy ez az akvizíció lehetővé teszi számukra a két világ legjobbjainak az összeházasítását. A DHL globális szakértelme egyesül a Danzas helyi örökségével.  Ez a folyamat elősegíti az innovációt és a fenntarthatóságot, továbbá képes teremteni az ügyfelek, alkalmazottak és érdekelt felek számára.

Forrás: DHL