fbpx

Ford F-MAX – maximális kényelem, hatékonyság és felszereltség

Írta: Transpack-2024/II. lapszám cikke - 2024 április 16. -Hirdetés

A P-Development Kft. 2019-ben vásárolta meg első Ford tehergépkocsiját. Mivel az a legnagyobb megelégedésükre teljesített, az elsőt sorra követték az F-MAX nyergesvontatók is. Nemrégiben ünnepélyes keretek között vették át a felmatricázott 20-ik nyergesvontatót a DELTA-TRUCK Kft.-től.

Dinamikus fejlődés

Növekedést tudhat magáénak a P-Development Kft.

A kecskeméti székhelyű, komplex logisztikai szolgáltatással foglalkozó P-Development Kft. immár huszadik alkalommal szavazott bizalmat a Ford nyergesvontatóira. Dr. Csima Gyula ügyvezetőt az eddigi tapasztalatokról, de előtte a P-Development Kft. szolgáltatásairól kérdeztem.

Mikor, és milyen tevékenységi körrel alapították meg a társaságukat?

– A P-Development Kft.-t 2008-ban alapították, és a kezdetekben vámkezeléssel foglalkozott. A társasághoz 2011-ben csatlakoztam jogászként, ahol 2015-ben kineveztek ügyvezetőnek. Akkor döntöttünk úgy, hogy fejlesztjük tevékenységi körünket, így a gyűjtőszállítmányozás, belföldi és nemzetközi fuvarozás, valamint a raktárlogisztika irányába is nyitottunk. Raktárakat béreltünk és jelentős növekedés vette kezdetét – szinte minden évben dupláztuk árbevételünket. Míg 2015-ben 20, napjainkban már 250 fővel dolgozunk. Minőségi és mennyiségi ellenőrzést, displayépítést és komissiózási munkákat is végzünk, a szokásos tárolás, belföldi és nemzetközi fuvarozás és áruterítés mellett. Budapesten pedig egy üdítőipari vállalat belső logisztikai feladatait is ellátjuk. Jellemzően a csomagoló- és élelmiszeriparban tevékenykedünk, de az autóiparban is jelen vagyunk.

Mekkora a raktárkapacitásuk?

– 65 ezer m2, ebből 23 ezer m2 saját tulajdon. A bérlemények legnagyobb része olyan hosszú távú modern raktárak, melyet a cégünk igényeire terveztek, építettek.

Hány darab tehergépkocsival dolgoznak?

– 60 darab 24 tonnás teherautóval, emellett 3,5, illetve 7,5 tonnás tehergépkocsikkal, melyeket áruterítésre használunk, jellemzően Kecskemét területén.

Dr. Csima Gyula és Nagy Zsigmond
Dr. Csima Gyula ünnepélyes keretek között veszi át Nagy Zsigmondtól (DELTA-TRUCK KFT.) a jubileumi Ford F-MAX nyergesvontatót

5 év alatt 20 darab Ford nyergesvontató

Ebből 20 darab a Ford márkát képviseli. Mikor vásárolták az elsőt, és akkor mi alapján esett a választásuk a német márkára?

– Ez egy érdekes történet. Piacra vezetése előtt egy F-MAX-ot fékrendszer-tesztelésre vittek az egyik partnerünkhöz, aki nálunk tárolta azt a nyergesvontatót. Persze a kollégáink nézegették, tesztelgették, és már akkor megnyerte a tetszésüket.

2019-ben a DELTA-TRUCK KFT. üzletkötője felajánlotta, hogy lehoznak a telephelyünkre egy Ford F-MAX-ot tesztelésre – és az már itt is maradt. Ezt követően hamarosan még hármat vásároltunk, és nemrég érkezett hozzánk a huszadik F-MAX nyergesvontató, amelyet jubileumi köntösbe öltözve, ünnepélyes keretek között vehettünk át.

5 év alatt 20 darab Ford nyergesvontató – igen tekintélyes tapasztalattal rendelkeznek az F-MAX-szal kapcsolatban. Mik az eddigi tapasztalataik?

– A Ford ár-érték arányban verhetetlen, és minőségben, színvonalban is megállja a helyét. Strapabíróak, megbízhatóak, és már alapfelszereltségben is sok extrával rendelkeznek. Évente 100–120 000 km-t futnak, de még a legidősebbnek sem volt jelentősebb műszaki problémája.

A fogyasztásával elégedettek?

– Abszolút. A Ford Trucks saját fejlesztésű motorja alacsony fogyasztású, amelyet csak fokoznak a különböző vezetési módok.

És hogyan értékelik a gépkocsivezetők a fülke kényelmét?

– Nagyon jó kialakítású, tágas és kényelmes az F-MAX kabinja, nagyon szeretik a kollégák.

A forgalmazó szolgáltatásával is elégedettek?

– A DELTA TRUCK KFT. szakemberei példaértékű munkát végeznek – rugalmasak, segítőkészek, nagyon jó partneri kapcsolat alakult ki közöttünk, akiktől egyébként pótkocsikat is vásárolunk. Amikor 2-3 évvel ezelőtt megnövekedtek a szállítási határidők, a DELTATRUCK KFT. akkor is leszállította számunkra 2-3 hónap alatt a fuvareszközöket. Úgy a Fordot, mint forgalmazóját mindenkinek, aki minőségi árut és szolgáltatást igényel, csak ajánlani tudom – nem fognak csalódni!

Csomor Zsolt