fbpx

Rövid leállási idővel, akár 1-2 óra alatt telepíthető EFAFLEX gyorskapu

Írta: - 2024 október 15. -Hirdetés

Az EFA-SRT® EasyFit kapu gyors és egyszerű telepíthetősége az egyik legnagyobb előnye. Az előre összeszerelt gyorskapu már beépített kábelekkel és egyéb tartozékokkal érkezik, így a telepítés és üzembe helyezés rendkívül rövid idő alatt elvégezhető. Ez különösen fontos a gyártási és logisztikai szektorban, ahol a leállási idő minden napja jelentős veszteséget okoz. Az EFA-SRT® EasyFit gyorskapu telepítésével a leállási idő minimálisra csökkenthető, ami jelentős költségmegtakarítást eredményez.

Különböző hőmérsékleti terek energiahatékony zárása

A logisztikai és gyártási épületekben gyakoriak az eltérő hőmérsékletű területek, melyek rendszeres átjárást és belső leválasztást igényelnek. Az EFAFLEX SRT® EasyFit gyorskapu ideális választás olyan helyzetekben, ahol beltéri terek közötti gyors és hatékony lezárás szükséges, minimalizálva ezzel a hőveszteséget és csökkentve a fűtési költségeket. Alkalmazásával hatékonyan csökkenthető a huzathatás is az ipari csarnokokban.

ipari gyorskapu efaflex

Gyors nyitási és zárási idő: jelentős energiamegtakarítás

Az EFAFLEX kapuk egyik legkiemelkedőbb előnye a rendkívül gyors nyitási és zárási sebesség. Az EFA-SRT® EasyFit kapu akár 1,5 m/s sebességgel nyílik és 1,0 m/s sebességgel záródik, biztosítva a termelési folyamatok zavartalan és hatékony működését, csökkentve a várakozási időt és növelve a termelékenységet.

Gyártási folyamatokhoz is ideális megoldás

Az EFA-SRT® EasyFit nemcsak a logisztikai, hanem a gyártási folyamatokban is kiválóan alkalmazható. A gyors nyitási és zárási sebesség, a minimális helyigény, valamint a könnyű és gyors telepítés lehetővé teszi, hogy a kapu hatékonyan integrálható legyen a termelési folyamatokba. Az 50 éve alapított EFAFLEX német gyártó kínálatában megtalálhatók további speciális gépvédelmi kaputípusok is, melyek komplexebb megoldást kínálnak az automatizált gyártósorokhoz való integrálási lehetőséggel és az önhordó szerkezetükkel.

Az EFA-SRT® EasyFit gyorskapu legfontosabb előnyei:

  • Rendkívül gyors telepítés: Minimalizálja a leállási időt a telepítés során, ami jelentős költségmegtakarítást eredményez.
  • Helytakarékos kialakítás: Ideális megoldás szűk helyeken történő alkalmazásra, akár két kapu is elhelyezhető egymás mellett.
  • Gyors nyitási és zárási sebesség: A gyors nyitási/zárási idő jelentős energiamegtakarítást eredményez, különösen olyan létesítményekben, ahol a kapu gyakran használatban van.
  • Kiváló ár-érték arány: Az EFA-SRT® EasyFit kapu költséghatékony megoldást nyújt a magas minőségű ipari kapuk piacán.
  • Magas biztonsági szint: A kapu fényrácsa érintésmentes biztonságot nyújt, megelőzve a baleseteket és óvva a berendezéseket, járműveket.
  • Tartósság és megbízhatóság: Az akár 150 000 működési ciklus/karbantartási intervallum okán alacsony karbantartási költséggel üzemeltethető.

Az EFAFLEX SRT® EasyFit ipari gyorskapuk technikai jellemzői és biztonsági megoldásai

A beltérre ajánlott EFA-SRT® EasyFit gyorskapu megjelenése a megrendelő igényeire szabható. Színezett és átlátszó kapulappal vagy betekintő ablakkal is rendelhető. A kapuba épített fényrács-technológia a teljes kapuszélességben érzékeli a közeledő embert vagy járművet. Észlelésekor azonnal leállítja a kapu mozgását, ezzel biztosítva a munkavédelmet, valamint a járművek védelmét.

Ezek az ipari gyorskapuk nemcsak energiahatékonyak, de a gyors telepítésnek és a minimális helyigénynek köszönhetően ideális megoldást nyújtanak mind a logisztikai, mind a gyártási területek számára.

Energia, energiaköltségek, energiahatékonyság

Az iparági adatok alapján az ipari kapuk gyors nyitási és zárási sebességével akár 30%-os energiamegtakarítás is elérhető egy átlagos ipari létesítményben. Az EFAFLEX kapukkal felszerelt logisztikai létesítményekben a hőveszteség akár 40%-kal is csökkenthető a hagyományos kapukhoz képest, ami jelentős megtakarítást eredményez az energiaárak folyamatos változása mellett. A versenyképesség megőrzése érdekében a gazdasági szereplők alapvető érdeke, hogy energiahatékony homlokzati kapuk alkalmazása mellett a belső terek lezárásával is javítsák az ipari épületek energiahatékonyságát.

Az EFA cégcsoport az épületek energiahatékonyságát javító megoldásokkal várja partnereit az MLBKT 32. kongresszuson.