fbpx

Újrahasznosítható és biológiailag lebomló luxuscsomagolások

Írta: Transpack-2022/III. lapszám cikke - 2022 július 08.

Újrahasznosítható és biológiailag lebomló luxuscsomagolások

Minden szín mögött más-más whisky rejlik

Márka: The One Whisky
Termék: Whisky doboz
Karton: Invercote Duo

A One Whisky Collection új csomagolása kiváló funkcionális tulajdonságán túl, az összes a márkát és azok legújabb ízvilágát tükrözi.

Anglia gyönyörű, Lake District Nemzeti Parkjában található Lakes Distillery számos gint, vodkát és whiskyt gyárt, köztük a The One Whisky Collectiont. Ebből a kevert whiskyből a közelmúltban számos limitált kiadás került a piacra, mint például a The One Orange Wine Cask Finished, amely trópusi gyümölcsök és a kandírozott narancshéj jellegzetességét hordozza.

Az új változatok létrehozása olyan vonzó csomagolási sorozat kifejlesztéséhez vezetett, amely a hordók tartalmának egyedi ízét tükrözi. „A Lakes Distillery azzal kívánta növelni a márka ismertségét – egyben magát is hatékonyabban reklámozni –, hogy divatos színű dobozokba csomagolta a szortimentet” – mondta Tracey Booth, a HH Global ügyfélmenedzsere, aki a kartonok kiválasztásáért és a csomagolások fejlesztésének koordinálásáért felelős.

Tracey Booth, a HH Global ügyfélmenedzsere
az Invercote Duóról: „Azért választottuk
az Invercote Duót, mert a Lakes
Distillery kiváló tapintási érzést szeretett
volna elérni a dombornyomással.”

„Azért döntöttünk az Invercote Duo mellett, mert a Lakes Distillery fólia prégeléssel, dombornyomással, és UV spot lakkozással kívánt prémium tapintási érzetet elérni. Erős, szilárd, szuper fehér kartonra volt szükségünk, amely luxus érzetet kelt, és jól viseli a prégelést és a mélydomborítást. Emellett meg kellett őrizni a teljes konstrukció szerkezeti integritását, hogy az éleknél elkerüljük a rétegleválást, ami néha előfordul a jobb minőségű anyagokból készült laminátumoknál.”

Booth kifejti, hogy a Lakes Distillery számára fontos volt, hogy olyan újrahasznosítható anyagokat használjanak, amiket helyben be lehet szerezni, és elsősorban a Lake Districthez közeli beszállítótól származnak.

A Super Envelopes borítékok lendületet adnak a levélnek

Márka: Burgopak
Termék: Super Envelope
Karton: Invercote G 180 g/m2

A Super Envelope fejlesztése során a Burgopak olyan kartont keresett, amely fenntartható, könnyű és elég rugalmas ahhoz, hogy problémamentesen működjön a postai rendszereken. A választás az Invercote-ra esett.

A Super Envelope öt különböző lezáró mechanizmussal rendelkező modellben kapható. Ilyen például a The Ejector, amely egy fül meghúzására kidobja a boríték tartalmát, vagy a The Telescopic, amelyből különböző marketingüzeneteket tartalmazó teleszkópikus paneleket lehet kihúzni.

„Valahogy már a Burgopak DNS-ében van az, hogy egy kicsit másképp csinálja a dolgokat, ha csomagolásról van szó, és sokat gondolkodunk a termék kicsomagolásán is” – mondja Dane Whitehurst, a Burgopak kreatív igazgatója. „Fontos számunkra, hogy emlékezetes kicsomagolási pillanatokat teremtsünk, amelyek vonzóak a vásárlók számára, és erős márkaélményt közvetítenek.”

A főként kártyaalapú alkalmazásokhoz – például ajándék- bank- és hűségkártyákhoz – tervezett Super Envelope a márkaélmény, az alapértékek és történetmesélés részét képezi – teszi hozzá Whitehurst. „Sok ember számára ez az első vagy egyetlen alkalom, amikor fizikailag találkozik a termékkel, különösen az e-kereskedelemben, ahol az emberek digitálisan lépnek kapcsolatba a márkákkal. Egy márka megjelenése és érzése a valóságban először akkor tapasztalható meg, amikor a küldemény a postaládában van. A csomagolás nagyszerű lehetőség arra, hogy megszólítsa és üdvözölje az embereket, egyben pozitív és kellemes első benyomást keltsen.”

Zöldajándékkártya-forradalom az Egyesült Királyságban

Márka: Photobox & Green Gift Cards
Termék: Ajándékkártyák
Karton: Invercote Duo mat ökocellulóz laminátummal

Ezeket a színes ajándékkártyákat partnerével, a Burgopakkal közösen készítette el a Photobox számára a Green Gift Cards

A Green Gift Cards mintegy 500 000 Invercote ajándékkártyát készített a Horticultural Trades Association (HTA) számára. Az Invercote a környezetbarát tulajdonságaival győzte meg a Kertészeti Kereskedelmi Szövetséget.

„A HTA aktívan támogatja a műanyagról kartonpapírra történő átállás vízióját” – mondja Graham Lycett, a Green Gift Cards UK ügyvezető igazgatója. „A kartonkártyát marketingeszközként használják annak bizonyítására, hogy aktívan keresik a környezetre gyakorolt hatásuk csökkentésének módjait.”

Már évek óta használja a Lycett az Invercote-ot, és nem csak környezetbarát tulajdonságai miatt népszerűsíti ezt a kartont az Egyesült Királyságban. „Technikailag is nagyon jól működik” – jegyzi meg Lycett. „A luc- és fenyőrostok miatt nagyon erős, ugyanakkor rugalmas, nem törik.”

Egy másik cég, amelynek a Green Gift Cards az utóbbi időben ajándékkártyákat gyárt az Invercote-ból, a Photobox. Az online szolgáltató az ügyfelek saját maguk által feltöltött fényképeiből készít albumokat, könyveket és egyéb ajándékokat. A cég erősen digitális irányultságú, de új hibrid megoldást keresett a digitális és fizikális ajándékokhoz.

„A digitálisan készített ajándékok kissé hűvösnek tűnhetnek” – jegyzi meg Juliette Savage, a Green Gift Cards kereskedelmi igazgatója. „Egy kézzel becsomagolt fizikai ajándékkártya még mindig sokkal nagyobb wow-tényezővel rendelkezik, mint egy e-mail. Ezért valószínűleg soha nem fogják teljesen felváltani a fizikai ajándékokat a digitálisak.”