fbpx

Fenntartható, ráadásul nedvességálló is ez a csomagolás

Írta: Molnár Tamás - 2024 október 02.

A Nestlé Health Science több mint 10 éves történetében a Vital Proteins a legjelentősebb csomagolási változás: a vállalat 2026-ra vezeti be a kollagén peptidek csomagolásában a folyamatos menettel záródó kartondobozokat a műanyag csomagolás helyett. Ez a lépés több mint 90%-kal csökkenti a műanyag mennyiségét a vállalat teljes kínálatában.

kollagen
Nestlé csomagolás

Fókuszban a fenntarthatóság, egészségtudatosság

A 80%-ban karton anyagú Vital Proteins doboz a fenntarthatóságot előtérbe helyező csomagolás iránti fogyasztói igény eredményeként jött létre. A szálak a Forest Stewardship Council által tanúsított erdőkből származó alapanyagból készülnek. Az innovatív csomagolást úgy tervezték, hogy a szelektív hulladékgyűjtőkbe is elhelyezhető. Az új dizájn egy szabadalmaztatott fedéllel rendelkezik, amely nyitható a napi adag kimérésekor, majd utána szorosan visszazárható. A termék frissességének megőrzése érdekében a papíralapú doboz kiterjedt stabilitási vizsgálaton esett át. A dobozt fröccsenés- és nedvességállónak tervezték. Egy vízálló belső polimerréteggel és egy külső vízbázisú, vízálló lakkal látták el.

A papíralapú tartály eltarthatósága három év, ami optimális a termék frissességének megőrzéséhez a csomagolás magas rosttartalmának megőrzése mellett. Az eltarthatósági idő végső soron termékfajtánként változik, és ezek a számok az ízesítetlen kollagén peptidekre vonatkoznak. Ennek a termékfajtának a szavatossági ideje műanyag dobozban öt év.

Az edény 80%-ban papír a többi műanyag – de jó okkal. Együtt kell tartani és fel kell címkézni a terméket, különösen a tömítőanyagban (15%), a fóliában (4%), valamint a tintákban és lakkokban (1%).

Forrás: https://www.packagingdigest.com/packaging-design/paper-puts-pep-in-collagen-peptide-canisters