fbpx

A Toyota intelligens targoncáival ismét magasabbra emeli a lécet

Írta: Szerkesztőség - 2018 december 29.

A CeMAT kiállításon idén áprilisban napvilágot látott híreket követően a Toyota Material Handling Europe ma megerősítette, hogy a cég raktárházi targoncáinak mostantól kezdve standard tartozéka lesz a hálózatos működés. „Elkötelezett szándékunk, hogy a legújabb technológiai vívmányokkal segítsük ügyfeleink munkáját, a bevételt nem termelő tevékenységek felszámolása érdekében tett erőfeszítéseik terén. A jelenlegi megoldásnak köszönhetően be is tudjuk tartani ígéretünket.” – körvonalazta a jövőre vonatkozó terveket Matthias Fischer, a cég elnök-vezérigazgatója.

 

A terv lényegében azt jelenti, hogy a Toyota svédországi Mjölby-ben lévő gyárában előállított összes targonca „intelligens targonca” lesz, amelynek felszereltségéhez hozzátartozik majd a működési és diagnosztikai adatok továbbítására képes technológia. Az elküldött adatokat egy központi adatbázisban gyűjtik, ami a Toyota és az ügyfelek számára lehetővé teszi, hogy különféle célokból feldolgozhassák ezen adatokat. „Ügyfeleink számára ezt azt jelenti, hogy pontosan nyomon követhetik a targoncák működését és tevékenységét, naprakész adataik lesznek a gépkezelők teljesítményéről, és hatékonyabban kezelhetik az akkumulátorokat is. A cél nyilvánvalóan a kihasználtság maximalizálása, ezáltal az állásidőhöz köthető, a bevételt nem termelő tevékenységek felszámolása, továbbá a hibák és károk előfordulásának mérséklése” – részletezte az elgondolás alapjait Ralph Cox, a marketing- és értékesítési osztályvezető alelnöke. Az új filozófia szerint az ügyfelek minimális havi előfizetési díj fejében a Toyota I_Site portálon és a társított mobilalkalmazásokon keresztül hozzáférhető jelentéseket kapnak. A rendszerhez hardverköltségek nem kötődnek. A flottaadatokhoz és az üzemórák adataihoz még azok az ügyfelek is hozzáférhetnek térítésmentesen, akik nem kívánják kifizetni a havi előfizetési díjat.

 

A Toyota az összegyűjtött adatokat új fejlesztésekhez használja fel, például a tényleges üzemóraszám alapján biztosít megelőző szervizt, valamint a kihasználtságnak megfelelő járműbérleti programokat. „Nyilvánvaló számunkra, hogy ügyfeleink igénylik a digitális kor által elérhetővé tett lehetőségeket, amelyeket kihasználva roppant kedvező változások érhetők el a pénzügyi mutatók terén. A Toyota működését a legalapvetőbb elemekig átszövi a racionális gondolkodásmód, ami egyúttal azt is jelenti, hogy mindenképpen fel kívánjuk számolni a bevételt nem termelő tevékenységeket. Az intelligens targoncák gyártása iránti elkötelezettségünk nagy előrelépést jelent ebbe az irányba” – zárta mondanivalóját Ralph Cox.

A programban a 2018.október elejétől felvett valamennyi megrendelés szerepel majd, az első átadásokra pedig várhatóan már november vége előtt sor kerülhet.

www.toyota-forklifts.hu