fbpx

Több évtized után újra közösségi magyar stand az Interpackon

Írta: Szerkesztőség - 2014 február 11.

A HITA az exportképes termékeket előállító magyar tulajdonú kis- és középvállalkozások külpiaci megjelenését már hosszabb ideje segíti. E támogatásból a csomagolóipar is részesül, utóbbi években így jelenhettek meg magyar vállalatok a bécsi Verpackung, valamint a nürnbergi Fachpack szakkiállításokon.

A kedvező tapasztalatok meghozták mind a HITA, mind pedig a CSAOSZ kedvét ahhoz, hogy nagyobb feladatba kezdjenek. Így kezdődött el a közös gondolkodás „az interpackról”.

 

Az Interpack nem csupán egy kiállítás

 

Az Interpack egy fogalom, a részvétel azon minden csomagolástechnikában tevékenykedő társaság vezetője számára a kiállítások csúcsa, amelyen kiállítóként megjelenni rangot jelent. Nem kicsit. Nagyot.

A magas presztízsnek persze borsos ára van, ezért a korábbi kiállítások gyakorlatára, a teljes HITA finanszírozásra ezúttal nem lehet számítani, ami azt jelenti, hogy a részvételüket tervezőknek is a zsebükbe kell nyúlni.

A részvételi feltételek tisztázása után a CSAOSZ-ra hárult a legalább öt, magyar tulajdonú vállalkozás felkutatásának feladata. Úgy kerestünk vállalkozókat, hogy a kiállítás megnyitása előtt 15 hónappal kell végleges döntést hozni a részvételről, a pénzügyi vonzataival együtt. A közös magyar standon való részvétel iránti érdeklődés minden várakozást felülmúlt és két hét alatt sikerült hat, ismert és méltán elismert – többségében CSAOSZ – tagvállalatot a program mögé állítani.

 

A közösségi magyar stand résztvevői

 

ADU Alba Csomagolás-technika Kft.

Krajcár Csomagolóanyag-ipari Kft.

Mátrametál Kft.

PIKOPACK Zrt.

Reményi Csomagolás-technika Kft.

Rollbox Trade Kft.

2013 novemberére véglegessé vált az is, hogy – a tervezettnél sajnos kisebb – 45 m2 áll rendelkezésünkre a csomagolószereket bemutató 7.1 pavilon B05 sarokstandján.

A közösségi magyar kiállítás már csak méreténél és jellegénél fogva sem tud áttekintő képet adni a hazai csomagolóipar teljes skálájáról, a látogatók azonban így is változatos termékkínálattal találkozhatnak majd. A magyar standot megtekintők ízelítőt kapnak – egy-egy kiállító révén – a csomagolásáért többszörösen Worldstar díjjal kitüntetett háztartási nyújtható-, befő-ző- és sütőfóliák, valamint légpárnás fóliák, illetve flexoeljárással kiváló minőségben nyomtatott egy- és többrétegű műanyag fóliák széles választékából. Kiállítóként egymás mellett kap helyet két fémtubus- és alumínium, illetve acél aeroszolpalack-gyártó is. Bemutatkozik egy, a beszállítói programokban egyre nagyobb szerephez jutó vákuumformázott logisztikai tálcák gyártója is.

 

A CSAOSZ egy Interpack füzetet tervez a kiállításra megjelentetni, amely a tagvállalatai fő tevékenységi körét katalógusszerű címszavakkal mutatja be és helyt ad a hat résztvevő egy-egy oldalas hirdetésének is. Ez a kiadvány lehetőséget kíván adni minden kiállítani nem tudó, de „névjegyét” az Interpackon letenni kívánó hazai társaság számára is hirdetése megjelentetésére.

 

A közösségi stand résztvevői az elmúlt két munkatalálkozón példás együttműködést tanúsítottak egymás irányába, amiért a jelen cikk írója végtelenül hálás a csapat tagjainak. Ilyen konstruktív együttműködésben tovább folytatva a munkát bizonnyal siker koronázza majd rendkívüli vállalkozásunkat.