fbpx

Etikus Raben Group

Írta: Szerkesztőség - 2015 március 23.
A fejlett országokban az Y generációba tartozók  közül tízből csak négy véli az üzleti tevékenységeket etikusnak .
A munkaerőpiacot hamarosan a munkavállalók ezen fiatal generációja fogja uralni, ezért nagy a jelentősége annak, hogy milyen elvárásokat támasztanak a munkáltatóval szemben.
Több vállalat nemcsak a vállalaton belüli etikára fókuszál, hanem az értéklánc etikájával is foglalkozik. A szállítmányozóik kiválasztásánál lényeges számukra, hogy azok a tevékenységüket etikai kódex betartása mellett végzik, vagy működtetnek-e olyan speciális kommunikációs csatornákat, amelyek információáramlást biztosítanak egy esetleges szabályszegés esetén.
A Puls Biznesu, PKN ORLEN, GE és PwC vállalatok versenyt rendeztek olyan céllal, hogy megtalálják és díjazzák azokat a vállalatokat, amelyek az etikai szabályoknak eleget téve működnek. A kezdeményezés szervezői szerint: „A verseny célja olyan vállalatok elismerése, amelyeknek a szervezeti kultúrája szisztematikusan és átfogóan az etikán és az értékeken alapul, és amelyek ezen terület fejlesztésében és megerősítésében a legaktívabbak, összehasonlítva más lengyelországi vállalkozásokkal.?
A Raben Groupot a nyertesek között ünnepelhettük. Marcin Turski, a Fresh Logistics értékesítési és ügyfélszolgálati igazgatója, aki átvette a díjat a Group nevében, megjegyezte: „Az elnyert díj különös jelentőséggel bír. A vállalatunk szervezeti kultúrája az etikán és az értékeken alapul. Azt is garantáljuk, hogy a beszállító partnereink is teljesítik ezt az elvárást. A verseny lehetőséget adott az önértékelésre, annak felismerésére, hogy mely területek követelnek még erőfeszítéseket, ugyanakkor megerősített bennünket abban, hogy helyes az út, amin járunk.”
Érdemes megemlíteni, hogy a Raben Group az éves ügyfél elégedettség felmérésében a vállalat társadalmi felelősségvállalás területére is rákérdez, és etikai vonatkozású kérdéseket is feltesz. 2014-ben az ügyfelek 91%-a tartotta úgy, hogy a Raben Group munkatársai etikus módon végzik a munkájukat.