fbpx

Ötven új DAF nyerges vontatóval gazdagodott a Gyümölcs Trade Kft.

Írta: Szerkesztőség - 2018 március 02.

Január végén félszáz új DAF CF 480 Super Space Cab nyerges vontatóval bővítette flottáját a Gyümölcs Trade Kft., amely a Bige Holding Csoport tagjaként a konszern által gyártott Genezis márkanevű műtrágya-termékeket szállítja ki a végfelhasználóknak. Az exporttevékenység kiterjesztése miatt vált szükségessé a járműpark jelentős megnövelése, a fuvarozóvállalat pedig a korábban beszerzett DAF CF 460 vontatókkal szerzett jó tapasztalatok miatt kitart a holland márka mellett.

Egy stratégiai döntés eredményeként 2014 végén saját tehergépkocsi-flottát állított forgalomba a Gyümölcs Trade Kft., hogy a Bige Holding Csoport termékeit a legrugalmasabban és határidőn belül tudja eljuttatni a vásárlókhoz. Ennek keretében 114 DAF CF 460 Euro 6 nyerges vontatót és valamivel több félpótkocsit szerzett be a cég egyszerre, majd később két további DAF vontatót is. Jól érzékelteti a flotta teljesítményét, hogy a szerelvények 2016-ban közel egymillió tonna árut szállítottak, és több mint tízmillió kilométert futottak, jellemzően belföldi forgalomban. Tavaly azonban a környező országok, azaz Ausztria, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Szerbia és Románia, valamint Németország piacán is dinamikus terjeszkedésbe kezdett a cégcsoport, ami újabb ötven vontató és hetven félpótkocsi munkába állítását tette szükségessé.

Sikerült nagyon jól kiismernünk a DAF tehergépkocsikat az elmúlt három évben, amelyek havonta tízezer kilométert futnak belföldön, állandó teljes terheléssel, sok megállással és elindulással, nem ritkán rossz útviszonyok mellett. Ez rendkívül nagy igénybevételt támaszt a járművekkel szemben, ám a DAF-ok ilyen nehéz körülmények között is megbízhatóan szolgálnak. Továbbá üzemanyag-fogyasztásuk is megfelel az elvárásainknak, karbantartási költségeik minimálisak, a DAF MultiSupport javítási és karbantartási szerződés pedig nagy rugalmasságot és kiszámíthatóságot biztosít. Nem tartunk fenn saját műhelyt, ezért a DAF gyors kiszolgálást nyújtó márkaszervizeit vesszük igénybe. Mindezek a WebEye flottamenedzsment rendszerének támogatásával együtt nagy szerepet játszanak a maximális üzemidő elérésében, márpedig nálunk nem állhatnak a járművek. A 116 szerelvényünkre 145 gépkocsivezető jut, ami sokat elárul a flotta kihasználtságáról – nyilatkozta az új járművek átvétele alkalmával Molnár Melinda, a Gyümölcs Trade Kft. ügyvezető igazgatója.

Nagyon bízunk abban, hogy mi is tapasztalhatjuk majd az új generációs CF hét százalékkal csökkentett üzemanyag-fogyasztását. A mostani beszerzésnél az állandó nagy terhelésnek megfelelően a 480 lóerős motort választottuk az új kínálatból, míg a jelenleg használt alacsonytetős változat helyett a tágasabb Super Space Cab fülke mellett döntöttünk, hiszen ez jobban megfelel a nemzetközi fuvarozás igényeinek. Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy gépkocsivezető kollégáinknak új, színvonalas munkaeszközöket biztosítsunk, akik viszonzásul vigyáznak a járművekre, tisztán tartják és megbecsülik ezeket – egészítette ki az ügyvezető igazgató.

Összeállította: Kalmár Nárcisz