fbpx

Két IFOY-díj a Jungheinrichnek

Írta: Szerkesztőség - 2018 október 31.

A Jungheinrich két díjat is nyert az idei Év Targoncája (IFOY) versenyben. Az ECE 225 easyPILOT Follow horizontális komissiózó targonca a „Raktártechnikai gépek” kategóriájában és az SLH 300 akkumulátor-töltőrendszer, mint „Az Év Különlegessége” nyerte el a versenytársakkal szemben a Nemzetközi Intralogisztikai és az Év Targoncája-díjat (IFOY). Az IFOY mértékadó innovációs díj az üzemen belüli logisztika területén. Két IFOY díj egy csapásra – mindez a Jungheinrich rendkívüli innovációs erejének bizonyítéka.

• easyPILOT Follow komisssiózó targonca nyert a „Raktártechnikai gépek” kategóriájában.

• SLH 300 akkumulátor-töltőrendszer lett a „Az Év Különlegessége”.

• A kettős győzelem újabb elismerése a Jungheinrich vezető innovációs szerepének.

easyPILOT Follow

A „Raktártechnikai gépek” kategóriájában a Jungheinrich easyPILOT Follow nyerte az Év Targoncája Díjat. Az easyPILOT Follow komissiózó egy olyan részben automatizált megoldást biztosít, amely a piacon elérhető hasonló rendszerekhez képest mind funkcionalitás, mind pedig az ügyfelek kiszolgálása szempontjából messze többet biztosít. Az easyPILOT Follow egy félautomata vezérlés, melynek segítségével az ECE 225 komissiózó targonca automatikusan követi a kezelőt. A kezelő a távvezérlő egységet a nadrágzsebében vagy az övén viseli, így teljesen a komissiózási munkafolyamatra koncentrálhat. A targonca pontosan úgy áll meg, hogy az áru közvetlenül a megfelelő helyen a gép villájára kerüljön. A targonca követi a kezelőt az előrehaladás során, és pontosan annál a pozíciónál áll meg, ahol a következő árukigyűjtés következik. Ezzel megtakarítható az időigényes ki- és beszállás, valamint a hosszabb oda-visszautak a kigyűjtési helytől a komissiózó targoncáig. Az easyPILOT Follow hiba nélküli kigyűjtési folyamatot biztosít, ezáltal hatékonyabban működtethető a raktár.

 

SLH 300 akkumulátor-töltőrendszer

A Jungheinrich a második IFOY-díjat az „Év Különlegessége” kategóriában kapta az átfogó technológiával rendelkező SLH 300 típusú töltőrendszerért. Az SLH 300 különböző technológiákon át ívelő töltőberendezés mérföldkő az integrált energiamegoldások hosszú útján. A rendszer előnye a széleskörű feszültségtartomány, az opciók széles választéka és a magas hatásfok. Átgondolt változatosságával minden alkalmazás esetén optimális ár-teljesítmény arány érhető el. Az SLH 300 töltő 15-320 A töltőárammal, 24V, 48V és 80V kivitelben érhető el. A töltőkészülék maximális rugalmasságot biztosít a felhasználónak. Számos opcióval rendelkezik, mint például teljes kijelző vagy Aquamatik vezérlés. Ebben a formában egyedülállóan egy szenzor segítségével intelligens víz-utántöltőrendszerrel rendelkezik: amennyiben a vízszint túl alacsony, a töltőkészülék Aquamatik jelzője észleli ezt. A víz automatikusan utántöltésre kerül. Az akkumulátor élettartama hosszabb lesz – és a felhasználó költségeket takaríthat meg.

 

Év Targoncája Díj – IFOY Award

Az IFOY Award Év Targoncája-díj a gazdaságosság és innováció keretében azzal a céllal indult útjára, hogy a szakmai tapasztalat alapján az intralogisztikai ágazat mértékteremtő innovációs díja legyen. Minden évben egy nemzetközi, vezető szakújságírókból álló független zsűri választja ki a legjobbakat. A végső döntést semleges tesztelés és egy tudományos innovációs ellenőrzés (Innovation Check) alapján hozzák meg. Mindkét tesztelési sorozat folyamán a döntősöket a mindenkori versenytárs gépekkel hasonlítják össze. A Jungheinrich 2013 óta összesen tízszer nyerte el a díjat, így a legtöbb győzelemmel vezeti a listát.

www.jungheinrich.hu