fbpx

Magyar fejlesztésű az OXXO új versenykamionja

Írta: Csomor Zsolt - 2019 március 27.

Hazánk egyedüli kamionversenyző csapata az idei szezont már az új versenykamionjával kezdheti. A kétszeres EB győztes, kétszeres angol bajnok OXXO Hungary Truck Racing Team az új kamiont az AMTS kiállításon mutatta be.

 

Az OXXO Hungary Truck Racing Team 2018-ban szerződtette a 20 éves Molnár Bendegúzt, aki jelenleg Magyarország legígéretesebb autóversenyző tehetsége. Bendegúz érkezésével a team immár 100 százalékban magyar összetételű.

A csapat Molnár Bendegúz leigazolása után úgy döntött, hogy a 2019-es szezonra új versenykamiont vásárol a pilótának. A vezetőség választása egy MAN-ra esett, ami korábban már sikeresen szerepelt a FIA– Kamion Európa-bajnokság (ETRC) 2018-as szezonjában a német Sascha Lenz vezetésével. A MAN kamion a mezőny az egyik legjobban felkészített résztvevője volt: egyedi fejlesztéseit Bakó Csaba, az OXXO Hungary Truck Racing Team korábbi mérnöke készítette.

A csapat új versenykamionja az AMTS kiállításon mutatkozott be ünnepélyes keretek között a nagyközönség előtt, amit Sárosi Brúnó csapatfőnök leplezett le, és mutatott be az érdeklődők számára. Az OXXO Hungary Truck Racing Team új kamionja az elődjéhez hasonlóan nemzeti színű piros-fehér-zöld festést kapott.