Applikáció, ami segít a parkolásban

Több ismertetőjegye alapján azonosítja az autónkat, ezzel feleslegessé teszi bármilyen mobileszköz használatát és felgyorsítja a parkolás folyamatát egy új magyar alkalmazás.

270 ezer személygépkocsit helyeztek forgalomba tavaly, így a hazai utakon közlekedő autók száma a KSH adatai alapján átlépte a 3,6 milliót. A járművek közel harmada a fővárosban és vonzáskörzetében koncentrálódik, ami hatalmas terhet ró a közutakra és a parkolókra. A zárt parkolók jobb kihasználtsága tehermentesítheti a forgalmas területeket.

A felhasználók tájékoztatásával és a parkolás kényelmesebbé tételével szeretnék megmutatni, hogy lehet biztonságosan és stresszmentesen parkolni, mondta a Proptech Konferencián tartott előadásán Dubitz András, a Sparking alapítója.

Annak, akinek mindennapi probléma a parkolás kérdése, több mint valószínű, hogy ismerősen cseng a Star Park márkanév. Az itthon közel két tucat saját egységet üzemeltető vállalkozás vezetői több mint 26 éves pályafutásuk során megfigyelték, hogyan tart egy irányba a technológiai fejlődés és a hazai autózási szokások változása. Az egyre kevesebb helyért és azok minél hatékonyabb kihasználásáért folyó verseny új megoldásokat hív életre.

Ilyen megoldás a Star Park és a Rollet együttműködéséből létrejövő Sparking applikáció, ami nem csak megmutatja az országszerte 600 helyszínen elérhető szabad parkolóhelyeket, de automatizált rendszerén keresztül érintésmentesen, mobilkészülék nélkül lehet vele parkolni.

A Sparking alkalmazás és a parkolókba telepített kamerarendszer a Rollet fejlesztéseinek köszönhetően érkezéskor és távozáskor 30 pont alapján azonosítja az autót. A felhasználó egyszeri regisztráció után csak annyit érzékel parkoláskor, hogy a sorompók automatikusan ki- és beengedik, nem kell a fizetés miatt megállnia sehol. Igény esetén pedig az applikáció a számára kijelölt helyre kíséri vagy eligazítja, ha egy irodaház vagy bevásárlóközpont parkolójába érkezik.

app applikáció parkolás személygépkocsi technológia