fbpx

Körforgás és technológia

Írta: Kohout Zoltán - 2020 március 10.

A Transpack címoldala kerül arra a különleges digitális technológiával gyártott polietilén tasakra, amelyet a Sipos Csoporthoz tartozó I Print 4 You Kft. tervezett és gyártott. Az együttműködés annak az elkötelezettségnek a szellemében alakult ki, amelynek célja a fenntartható csomagolásgyártás és annak sajtóban való népszerűsítése.

Korszerű rugalmasság kis szériában is

A Transpack címoldala szerepel a Sipos Csoporthoz tartozó I Print 4 You Kft. által tervezett, gyártott, és 100 százalékban újrahasznosítható polietilén táskákon. A szaklap és a fenntartható, valamint innovatív csomagolásgyártásban is ismert cég együttműködése egyben a Sirha Budapest expo egyik kísérőjelensége is: az ágazati szaklap táskáit ott mutatják be és terjesztik– Az I Print 4 You Kft. egyedüli hazai szolgáltatóként, 2019 őszén üzembe állította korszerű, 760 mm-es szélespályás HP Indigo 20000 típusú digitális nyomdagépét, amely több szempontból is képes kielégíteni a csomagolóanyag-gyártás jövőbe mutató igényeit. Az elsősorban kis- és középnagyságrendű mennyiségek gyors, akár 5-10 napon belül történő kiszolgálására képes technika már mentes a hagyományos nyomdai előkészítés számos, kevésbé rugalmas fázisától. Egyedi, és egyéni lehetőséget nyújt hajlékonyfalú csomagolóeszközök digitális nyomtatására, hiszen egy számítógépen tárolt grafikai fájl alapján nyomtat közvetlenül a nyomathordozó felületre, flexó klisé, mélynyomó cilinder és hasonló hagyományos kellék nélkül.

Nemcsak termék – élmény!

Az I Print 4 You Kft. által, szélespályán egyedüliként üzemeltetett új nyomdatechnika, különösen kedvező megoldás lehet kisebb és közepes szériák kimagasló minőségű előállítására, akár darabonként változó megjelenéssel, képpel, megszemélyesített üzenettel. Elfelejthetők a nagymennyiségű rendelésből származó kötöttségek, a kapcsolódó raktározási nehézségek, illetve az is hogy formai vagy tartalmi változás esetén selejt, hulladék, és gazdasági veszteség keletkezzen. A páratlan rugalmassággal alkalmazható innovatív technológia emellett természetesen mindazt az igényt is kielégíti, ami a flexó eljárásnál már megszokott, azaz papír, alumínium, műanyag alapanyag egyaránt nyomtatható, sőt a digitális nyomtatás minősége bátran mérhető a mélynyomtatási eljáráséhoz – vázolja Hanzély Zsolt, az I Print 4 You Kft. ágazati vezetője. Hozzáteszi: mindezek mellett a digitális nyomtatás hatékony marketingeszközként is segíti a termékgyártók sikerességét, hiszen egy egyedi, kreatív, vagy éppen személyre szóló és interakciót generáló csomagolással a fogyasztók nemcsak egy becsomagolt terméket vásárolhatnak, hanem valódi vásárlói élményt is magukkal visznek, mely a manapság kincset érő márkalojalitást erősítheti jelentős mértékben.

A fenntarthatóság jegyében

Mindennek részeként készült el a Transpack címlapját hordó polietiléntáska-sorozat is. A 100 százalékban újrahasznosítható anyagból és környezetbarát festékkel készült termék jó példája a fenntartható, körforgásos csomagolóanyag-gyártás elősegítésének. A fehér blend polietilén műanyag táska egynemű, azaz tiszta anyagárammal kerül vissza a körforgásba, és a használat utáni visszagyűjtést követően teljes egészében újrahasznosítható, így később új termék állítható elő belőle. A Sipos Csoport és az I Print 4 You Kft. egyik hasonlóan attraktív akciója e nyomdatechnikával az októberi kürtőskalács-fesztiválon volt látható, amikor a fenntarthatóság jegyében szervezett edukatív gyermekrajz-pályázat résztvevőinek egyéni alkotásait szintén a HP Indigo 20000-ével nyomtatták táskákra – a kis művészek legnagyobb örömére