fbpx

Világszínvonalú raktárbázist avattak Üllőn

Írta: Sándor Ildikó - 2022 október 17.

Az Autonet tulajdonosai időben reagáltak a megváltozott gazdasági környezetre, az új viszonyokra, és időben lépve jelentős fejlesztésekbe kezdtek.

automata raktar
Az új raktár az AutoStore rendszerét használja

Ennek eredménye egy új, robotizált raktár, amely nemcsak a cégcsoport 19 hazai telephelyét szolgálja ki, hanem régiós logisztikai központként is működik, így részt vesz Ausztria, Csehország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Lengyelország, Olaszország projektjeinek ellátásában is. A 16 500 m2-es új raktár évi 22 millió cikkszámot képes kezelni és 8 000 paletta elhelyezésére van lehetőség. Az automatizált részben mintegy 65 robot mozgatja a 120 ezer speciális dobozt, amelyből a 25 rakodórámpára érkező teherautókat szolgálják ki.

Az új raktár az AutoStore rendszerét használja, melyben a raktárrobotok egy speciális pályarendszer segítségével töltik fel vagy ürítik ki az egyes tárolókat. A megoldás a teljes automatizálás mellett ‒ a mátrix raktárrendszerben egyidőben számos robot dolgozhat ‒ mintegy négyszeres helykihasználást biztosít a hagyományos, targoncás kezelésű magasraktárakhoz képest, miközben egy ilyen robot egy háztartási porszívó energiaigényének tizedével is beéri. Az automata raktár 22, emberek által kontrollált munkaállomást szolgál ki, ahova a rendszer összegyűjti a partnerek és megrendelők, valamint a saját regionális központok aktuális igényeit.

raktar felavatas
Az üllő raktárbázist október 7-én adták át hivatalosan

A SAG-Autonet csoport új raktára több mint 27 millió eurós beruházással, állami támogatással épült. A 130 új munkahelyet is teremtő, világszínvonalú raktárkomplexumot október 7-én adták át Üllőn. A svájci központú, Európa egyik legnagyobb alkatrészellátójaként számontartott, itthon is több száz fős cég 6 különböző szervizhálózatot is működtet.

Legutóbb a Szatmári Kft. jászberényi új raktárkomplexumáról számoltunk be.