fbpx

Támogatás a koronavírussal szembeni védekezésre

Írta: Kristóf Imre - 2020 április 14.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos segélyezési intézkedések részeként a digitális iparág egyik ismert szereplője, az ABB együttműködésre lép a svájci székhelyű nemzetközi humanitárius szervezettel, a Vöröskereszt vészhelyzetek kezelésére szakosodott Nemzetközi Bizottságával (ICRC), amely a helyi közösségekkel együttműködésben a koronavírus-járvány kezdete óta világszerte azon dolgozik, hogy erősítse a felkészülést és a helyi közösségek ellenálló képességét. Az ABB 1 millió svájci frankkal segíti az ICRC koronavírus-járvány elleni erőfeszítéseit, majd a vállalatcsoport alkalmazottai által felajánlott támogatásokkal azonos összegű további adományt nyújt a szervezetnek. A pénzt egészségügyi központok infrastruktúrájára, a közegészségügyi infrastruktúra fejlesztésére, valamint alapvető fontosságú cikkek, így például szappan és maszkok beszerzésére fordítják – áll az ABB szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

„Globális vállalatként kötelességünknek tekintjük, hogy segítsünk a társadalomnak átvészelni ezt a válságos időszakot. Most bejelentett lépésünkkel a világ legkiszolgáltatottabb, törékeny közösségeiben élő embereknek nyújtunk támogatást” – nyilatkozta Björn Rosengren, az ABB vezérigazgatója. „Egyúttal szeretnék megköszönni azoknak az áldozatos munkáját is, akik az első vonalban tevőlegesen küzdenek a világjárvány terjedése ellen.”

Az ABB hosszú múltra visszatekintő, bizalmon alapuló kapcsolatot ápol az ICRC-vel, amely március végén rendkívüli, 250 millió frank összegű segélykérési felhívást tett közzé. Az ICRC ezen kezdeményezése szervesen illeszkedett a Nemzetközi Vöröskereszt és a Nemzetközi Vörös Félhold Mozgalom azon felhívásához, amelynek célja, hogy 800 millió svájci frankkal segítsék a világ veszélyeknek leginkább kitett népcsoportjait.