fbpx

Logisztikai és autóipari gyártóüzem épül Miskolcon

Írta: Kalmár Nárcisz - 2020 április 28.

Logisztikai és autóipari gyártóüzemet épít Miskolcon, a déli ipari parkban egy alumínium öntészettel foglalkozó török fémmegmunkáló autóipari beszállító vállalat, az Adöksan Hungary Kft., adta közzé az MTI.

A tájékoztatás szerint az ipari park bővítési területén elhelyezkedő 7 hektáros alapterületű ingatlanon a cég 11,5 millió eurós beruházást kezdett meg. A számos nemzetközi járműgyártóval is üzleti kapcsolatban álló befektető társaság legalább 100 ember foglalkoztatását tervezi hosszú távon. A társaság termékeit leginkább Európába szállítja, de Mexikóban és Brazíliában is fontos piaci szereplő.

A cég szerint Miskolc kiváló elhelyezkedést biztosít számukra az európai legnagyobb piacaik – Németország, Franciaország, és a kelet-európai vevőik – kiszolgálásához az autópályás megközelíthetőség miatt, amely korábban Törökországból nem volt kivitelezhető. A magyar üzem létrehozásával a cégcsoport nemzetközi és egyben európai vállalt-csoporttá is válik.

A miskolci üzem építésének befejezése az év végére várható, a gyártócsarnok elkészülési határideje – a koronavírus járvány miatt – ma még pontosan nem ismert – tartalmazza a közlemény.

Forrás: MTI