fbpx

A logisztika máris nyert a járvánnyal szemben

Írta: Szerkesztőség - 2020 október 10.

Fél év alatt fél évtizedes fejlődést turbózott a kiskereskedelemben a Covid19-járvány. Lehet, hogy hamarosan a plázák is logisztikai telephellyé alakulnak át.

 

 

Járvány, e-kereskedelem

A koronavírus-világjárvány legalább négy évvel felgyorsította az e-kereskedelem felé történő elmozdulást, amivel együtt a logisztikai ingatlanok is egyre fontosabbá válnak – idézi a portfolio.hu az egyik tekintélyes logisztikai vállalat friss tanulmányának fő megállapítását. Az utóbbi 2-3 évben a világ GDP-jének 1,7 százalékról 2,5 százalékára nőtt a logisztikai központokon átmenő árufogalma. Ez magával hozza a logisztikai ingatlanok iránti keresletet erősödését.

 

 

Más célra hasznosítanák

Sokan máris arról beszélnek, hogy a kereskedelmi profilú ingatlanok logisztikai irányú átalakítása is napirendre kerül. Ez persze nagyon komplex probléma, és a portfolio.hu idézi egy elemzés összetett szempontrendszerét. Eszerint felmerül a kereskedelmi célú ingatlanokban felmerülhet más, magasabb szintű vagy magas költség-bázisú logisztikai célú hasznosítás. Az elemzés megállapítja, hogy a koronavírus-járvány öt hónap alatt több mint ötéves fejlődést hozott a kiskereskedelemben. Emiatt egyre nő a kereslet a magas színvonalú és foghíjbeépített logisztikai ingatlanok iránt. Ez a folyamat a kereskedelmi ingatlanok tulajdonosait arra készteti, hogy vizsgálják meg a helyszínek disztribúciós célú átalakítási lehetőségeit.