fbpx

Logisztikusé lett a Magyar Érdemrend Tisztikereszt

Írta: Sándor Ildikó - 2021 március 21.

A logisztikai folyamatok optimalizálásával kapcsolatos, kiemelkedő tudományos kutatásai, valamint széles körű oktatói, egyetemi vezetői, illetve szervezőmunkája elismeréseként, dr. Földesi Péternek, a Széchenyi István Egyetem rektorának a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést adományozta Áder János. A miniszterelnök előterjesztésére, a köztársasági elnök március 15-én hozta nyilvánosságra az elismeréseket.

Az idei kitüntetettek listája itt olvasható.

 

Dr. Földesi Péter Áder János Érdemrend Tisztikereszt logisztika
Dr. Földesi Péternek
a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést Áder János adta át.

 

Az elismert szakmai életút

Dr. Földesi Péter az egyetem AUDI Hungaria Járműmérnöki Kara Logisztikai és Szállítmányozási Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára, aki „oktatásfejlesztési feladata mellet az ipari kapcsolatok és ipari megbízások területén is dolgozik, számos szakmai szervezettel tart fent kapcsolatot, illetve vesz részt aktívan munkájukban. Vezető szerepe volt a többlépcsős képzés kialakításában és az akkreditációk előkészítésében, a logisztika mérnők alap- és mesterszak szakfelelőse. Kutatási területe a soft-computing és logisztikai alkalmazásai, melyet az egyetemi társtanszékek kutatóival közösen folytat. Felelős vezetője a közlekedési-logisztikai rendszerek, hálózatok és szolgáltatások innovációja kutatási főiránynak. Eddig három fő szerzett irányítása alatt PhD fokozatot, jelenleg négy PhD hallgató szakmai munkáját irányítja témavezetőként. A győri egyetem Műszaki Tudományi Kar Doktori Iskolájának titkára, a doktori iskola törzstagja. Az Acta Techntca Jaurinensis Series Logística sorozatszerkesztője, több szakmai, tudományos szervezet vezető tisztségviselője, a Magyar Felsőoktatási Akkreditáciős Bizottság (MFAB) Műszaki Tudományi Bizottságának tagja” – olvasható a Széchenyi István Egyetem oldalán. 

Olvasóinknak már írtunk hasonlóan magas kitüntetésről, mikor beszámoltunk Karsai Béla szakmai életútjáról annak apropóján, hogy átvehette a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést.