A nagyüzemi sörgyárak közül elsőnek lépte meg a Heineken

Írta: Csomor Zsolt - 2021 április 21.

A Heineken Hungária vonta ki a PET-palackos termékeit portfóliójából. Az idei évtől kizárólag üveges, hordós, és végtelenszer újrahasznosítható alumíniumdobozos termékeket gyárt és forgalmaz.

 

sörgyár heineken üveg

 

200 tonna műanyaggal kevesebb évente

A fenntarthatóság irányába tett nagy lépéssel újítja meg egyik vezető prémium márkáját a Heineken Hungária. A Gösser, valamint a Gösser Natur Zitrone radlerek az idei évtől elhagyják a PET-palackos kiszerelést, mely évi közel 200 tonna műanyagtól mentesíti a környezetet – olvasható a cég közleményében és a napi.hu oldalon.

A csomagolás típusán kívül a dizájn és a márka is megújul, valamint a kínálat is változik a Gösser portfólióban. A radler kategóriát 2009-ben Magyarországon meghonosító Gösser Natur Zitrone 2% Citrom termék, illetve alkoholmentes testvérei az idei szezontól a Gösser ernyője alatt, azaz Gösser néven kerülnek a polcokra. A jól ismert Citrom és Mangó-citrom ízek mellett bemutatkozik az Áfonya-citrom íz is, mely ötvözi a citrom frissességét és az bogyós áfonya üdítő fanyarságát. A minőségi követelményeket mindig szem előtt tartva az ízekhez kizárólag természetes alapanyagokat használ fel a gyártó.