fbpx

Tarolt az innovatív, fogyasztóbarát csomagolás

Írta: Csomor Zsolt - 2021 április 23.

Inno d’Or – Év Innovációja 2021 címet nyert el csomagolás főkategóriában a négykamrás csomagolású Gierlinger Premium kockázott bacon. A Magyarországon piacvezető bacongyártó, a Tamási-Hús Kft. által készített termék hazánkban egyedülálló csomagolástechnikával készül.

 

bacon csomagolás négykamrás innováció díj

 

Fogyasztóbarát, négykamrás csomagolás

A Trade magazin által meghirdetetett Inno d’or – Év Innovációja 2021 versenyen 31 olyan pályázatot díjazott a szakmai zsűri, amelyek piaci bevezetése 2020. január 1. és 2020. december 31. között zajlott, és kategóriájukban meghatározó újdonságtartalommal bírtak.

 

bacon csomagolás négykamrás innováció díj
Kép forrása: premium-bacon.hu

 

Csomagolás főkategóriában a Tamási-Hús Kft. gyorspácolt, bükkfával füstölt, kockázott császárszalonnáját, a négykamrás csomagolású Gierlinger Premium kockázott Bacont ítélték legjobbnak. Ez a formátum ugyanis hazánkban egyedülálló és rendkívül fogyasztóbarát is.

A négykamrás csomagolású Gierlinger Premium kockázott bacon felhasználása azért takarékosabb az átlagos védőgázos kiszerelésű termékekhez képest, mert a frissességet biztosító gázkeveréket négy kisebb csomagolási egységben helyezték el – olvasható a hirado.hu oldalon.

 

Új technológia, nagyobb precizitás

A cég tájékoztatása szerint tavaly egy olyan nagy volumenű fejlesztést hajtottak végre, amelynek része volt egy automata csomagológép beszerzése is. A csarnokméretű gépsor több nyugat-európai országban is előszeretettel használják, de Magyarországon egyedülállónak számít – áll a cég tájékoztatásában. Az 5 méter széles és közel 50 méter hosszú kockázó- és csomagológép legnagyobb előnye, hogy a dolgozóknak a munkafolyamat egyik pontján sem kell hozzáérniük a termékhez. Ez az élelmiszerbiztonsági szempontból is kiváló, ráadásul gyorsabb és precízebb csomagolást tesz lehetővé. A gép rendkívül nagy kapacitású, és cégünkön kívül jelenleg senki sem használ ehhez hasonlót Magyarországon ebben az iparágban” – nyilatkozott Kovács Péter a Tamási-Hús Kft. kereskedelmi igazgatója.