fbpx

4600 négyzetméteres új raktár toalett papírnak

Írta: Szerkesztőség - 2021 április 23.

Az olasz Lucart 4600 négyzetméteres új raktár épülettel bővült, ezzel megduplázzák az üzem készáruraktárának kapacitását.

 

Logisztika, WC papír raktár
A
versenyképesség növelését célzó pályázati támogatás segíttette a raktár létesítését (Fotó: Lucart Kft.)

Innen látják el a közép- és kelet-európai piacot

A hétszázhúsz millió forintot meghaladó beruházáshoz a Külgazdasági és Külügyminisztérium versenyképesség növelését célzó pályázatán támogatást nyert az újrahasznosított higiéniai papírtermékeket gyártó vállalat.

A Lucart Kft. 2018 szeptemberében felavatott, hatmilliárd forintos beruházással felépült üzemében a társaság franciaországi és olaszországi papírgyáraiból érkező papírtekercseket dolgozzák fel. Az üzemben jelenleg közel 4500 négyzetméteren folyik termelés, ezt egy 1387 négyzetméteres nyersanyagraktár és egy 4523 négyzetméteres késztermékraktár szolgálja ki.

Ez év második felétől az új 4600 négyzetméteres raktárban több mint tízezer raklapnyi árut tud majd tárolni a cég, azonnali szállításra előkészítve.

 

Logisztika, higiéniai termékek, raktár
A pandémia miatt változtak a fogyasztói szokások, szükség van az új raktár épületre
(Fotó: Lucart Kft.)

A koronavírus miatt megváltoztak a keresleti igények

Omar Balducci, a Lucart Közép-Kelet-Európáért felelős kereskedelmi igazgatója kiemelte, a társaságnak a koronavírus miatt megváltozott kereslettel kellett szembesülnie. Átrendeződött a fogyasztói igény a termékkategóriákon belül: megnövekedett a háztartási higiéniai termékek iráni kereslet, ezzel párhuzamosan a szállodai, éttermi, kávéházi és irodai áruból azonban kevesebb fogott.

A Pasquini család által 1953-ban alapított Lucart piacvezető európai vállalat, amely háztartási higiéniai termékeket gyárt. A Lucart termelési kapacitása meghaladja az évi 395 ezer tonna papírt. A gyártott mennyiség több mint fele újrahasznosított anyagból származik.

Főbb kereskedelmi partnerei a cégnek Bulgária, Moldova, Románia és Szlovákia székhelyű vállalkozások.

 

A világjárvány miatt hullámzó fogyasztói kereslet miatt több cég is logisztikai fejlesztéseket hajtott végre, ennek egy része raktárépületek létesítésében valósul meg.

 

Forrás: MTI

Összeállította: Barna Ferenc