fbpx

Komoly járműipari fejlesztések Magyarországon

Írta: Barna Ferenc - 2021 november 25.

Környezetbarát, alternatív hajtásláncok, a hidrogénalapú gazdaság fejlesztése és a magyar-bajor autóipari kapcsolatok – többek között ezekkel a témákat érintette az idén kilencedik alkalommal megrendezett AUTOMOTIVE HUNGARY Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás.

 

Az okos szélvédő menüjének megnyitása
Az egyik innováció, mely jól illeszkedik a digitalizációs fejlesztések vonalába, az okosszélvédő (Fotó: Horizont Média/Barna Ferenc)

 

Az új csarnokban, az E pavilonban

HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban megrendezett eseményen csaknem 100 kiállító – a magyar és a nemzetközi járműipar szakmai szereplői, a magyar autógyártók és beszállítók; kis- és középvállalkozások, médiaképviseletek – vett részt.

A hazai egyetemeknek és a mérnökképzésnek évek óta nagy szerepe van abban, hogy a magyar járműipar sikeres és innovatív legyen. Palkovics László, az ITM államtitkára elmondta ehhez kapcsolódóan, hogy idén is az AUTOMOTIVE HUNGARY adott otthont az Autopro.hu által rendezett versenynek.

A TECHTOGETHER AUTOMOTIVE HUNGARY hagyományosan lehetőséget teremt arra, hogy a járműépítő hallgatói csapatok új szponzorokat találjanak fejlesztéseikhez. Ezzel párhuzamosan a cégek számára ad kiváló merítési lehetőséget a humánerőforrás területén.

Idén összesen 14 csapat vett részt a versenyen, a 2021-es győztes a BME Formula Racing Team csapata, a második helyet az Arrabona Racing Team, a harmadikat a Szombathelyi Gépész szerezte meg.

Az államtitkár arra is utalt, hogy komoly járműipari fejlesztések zajlanak Magyarországon.

 

Az idei kiállítás képekben (Videó: Horizont Média)

 

Nem kell egy évet várni, jövőre is lesz AUTOMOTIVE

A jövő évre tervezett AUTOMOTIVE HUNGARY kiállítás nem ősszel, hanem májusban lesz, az IPAR NAPJAI és a MACH-TECH kiállításokkal egy időben (2022. május 10-13.)

 

Forrás: HUNGEXPO

Összeállította: Barna Ferenc