fbpx

A kaposvári logisztikai depó több száz millióért épül

Írta: Barna Ferenc - 2022 március 06.

Több száz millió forintból épül a Magyar Posta Zrt. logisztikai depója Kaposváron. Alapkövét a hét elején tették le.

Hölgy, a posta logisztikai dolgozója
Az új depó jobb munkakörülményeket teremt (Fotó: Magyar Posta Zrt.)

Növeli a szolgáltatás színvonalát és a vállalat versenyképességét

A tervek szerint a nyár végéig elkészülő 2800 négyzetméteres, a mai modern csomaglogisztikai elvárásoknak megfelelő létesítmény 183 település 230 ezer lakóját szolgálja ki. Jobb munkakörülményeket teremt a dolgozóknak, növeli a szolgáltatás színvonalát és a vállalat versenyképességét – mondta Varga János, a Magyar Posta Zrt. logisztikai üzemeltetési igazgatója.

Kaposváron, illetve Somogyban is évről évre nő a kézbesített csomagok száma: amíg a posta munkatársai 2020-ban 193 ezer, tavaly már mintegy 200 ezer csomagot juttattak el a depó vonzáskörzetéhez tartozó településekre.

A kaposvári üzembe automata csomagszortírozó rendszert is telepít a vállalat, mely gyorsítja majd a beérkező csomagok feldolgozását és a kézbesítését.

A Magyar Posta MPL+ program keretében

A teljes postai logisztikai infrastruktúra megújul, tervezett költség 50 milliárd forint: a posta 2023-ra 23 depóból álló logisztikai hálózatot hoz létre, mely a középtávon várhatóan megduplázódó csomagmennyiséget akár kiugró időszakokban is képes lesz rugalmasan kezelni.

A csomagok kézbesítése iránti igény növekedését fokozta, hogy a pandémiás időszakban jelentősen emelkedett az online vásárlások, e-szolgálatások száma.

Forrás: MTI
Összeállította: Barna Ferenc