Újrahasznosítás szemléletű konferenciát tart a CSAOSZ

Írta: Csomor Zsolt - 2022 május 04.

A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) „Újrahasznosítás szemléletű csomagolástervezés” címmel tart 2022. június 28-án konferenciát. Az egész napos rendezvényen nemzetközi és hazai előadók is tartanak előadást.

Online is részt vehet

A konferencia a Csomagolási Világszövetség (WPO), az ECR Közösség és a bécsi Alkalmazott Tudományok Egyeteme együttműködésében készített Packaging de-sign for recycling útmutatót dolgozza fel. A tanulmány fontos iránymutatást ad a gyakorló csomagolástervezők számára, mind a csomagolószer-gyártói, mind pedig a csomagolószer-felhasználói oldal szereplőinek.

karton papír csomagolás doboz kéz toll gyűrű

kep webre: Kép forrása: FIT

Ismeretes, hogy az Európai Bizottság kezdeményezésére az utóbbi két évben számos, a csomagolásokkal kapcsolatos környezetvédelmi szigorító intézkedés került bevezetésre. Ezek értelmezésében, az alkalmazók számára érthető formában való bemutatására a CSAOSZ eddig is nagy hangsúlyt fektetett, és a júniusi konferenciája is ezt a törekvését erősíti.

A konferencia témája nagyon aktuális. Az újrahasznosításnak kiemelt jelentősége van és lesz is a jövőben. Nemcsak a csomagolási hulladékhasznosítási célértékek növekednek radikálisan, nemcsak a hasznosítandó csomagolóanyaghányad emelkedik, hanem az EU irányelvben leírt és a tervezés kiindulópontját jelentő, a csomagolások környezetvédelmi megfelelőségét meghatározó úgynevezett lényegi követelmények is szigorodnak.

A CSAOSZ a konferenciát szinkrontolmácsolás mellett hibrid formában tervezi megrendezni. A személyes jelenlétű programra a budaörsi Holiday Inn hotelben kerül sor. Az online bekapcsolódásra pedig Zoom platformon lesz lehetőség.

A konferencia 9:00 órakor kezdődik. További részletekről a CSAOSZ Titkársága, Nagy Miklós és Gönci Beáta készséggel ad felvilágosítást.

Összeállította: Csomor Zsolt