fbpx

Robotizált raktárbázis Üllőn

Írta: Barna Ferenc - 2022 május 23.

Megduplázódott a raktártér, az automatizálásnak köszönhetően pedig mintegy harminc százalékkal gyorsabb az árukiadás – robotizált raktárbázist nyitott az Euronics Üllőn.

raktár
A két régi raktár után egy helyen zajlik most már a logisztikai operáció (Fotó: Pixabay)

Árumozgató robotok

A műszaki áruházlánc az 1,6 milliárd forintos beruházással növelte készletezési lehetőségét, és gyorsította a logisztikai folyamatokat, a raktárműködtetés gazdaságosabb és hatékonyabb lesz. A fejlesztésnek köszönhetően most már minden logisztikai operáció egy helyen zajlik majd a műszaki áruházláncnál.

A mesterséges intelligencia által vezérelt árumozgató robotok révén a dolgozók fizikai terhelése is várhatóan csökkeni fog.

A további fejlesztés lehetősége adott

A beruházást a vállalat 2-5 évre előre gondolkodva, folyamatos kapacitásbővülésre és a cég várható növekedésére is számítva tervezte meg. Mintegy 30 ezer féle, összesen 300-400 ezer darab termék tárolása válik így lehetővé.

A cég webshopon keresztül elért forgalma csaknem 20 százalék, kal meghaladta a 2020. évi teljesítményét. Az árbevétel döntő része a 64 szaküzletből álló országos üzlethálózaton keresztül zajló értékesítésekből származott, amely szintén kétszámjegyű növekedést mutatott az előző évhez képest.

Forrás: MTI
Összeállította: Barna Ferenc