fbpx

Az új targoncaszéria tervezésénél az ergonómia volt a fókuszban

Írta: Farkas Imre - 2022 június 09.

A Yale bemutatta új N sorozatú emelőtargonca-szériáját. Az első elérhető N-targonca a kínálatban a GDP/GLP 2.0-3.5N típus, de a jövőben további elektromos és ICE emelőtargoncák is megjelennek.

Az N sorozatot a kezelők igényeihez és az egyes anyagmozgatási műveletek kihívásaihoz tervezték. A könnyű hárompontos hozzáférés, a nagy markolat és a tágas lábtér csökkenti a feszültséget és a csavarodást, amikor a kezelő be- vagy kiszáll a fülkéből. A felhajtható kartámasz akadálytalan utat biztosít felemelt állapotban, aktiválva pedig kényelmes testtartást garantál.

targonca
Az N-targoncák széles mellső ablakkal rendelkeznek, amely kiváló kilátást nyújt előre – fotó: https://www.yale.com/

Az N-targoncák széles mellső ablakkal rendelkeznek, amely kiváló kilátást nyújt előre rakománykezelés vagy vonulás közben. A villa lézeres vízszintes vonal opciója lehetővé teszi a kezelő számára, hogy gyorsan meg tudja nézni, hol lépnek be a villacsúcsok a raklaprakományba. Ez kifejezetten előnyös gyenge megvilágítású környezetben, míg az átlátszó üvegtetős opció akadálytalan rálátást biztosít felfelé, segítve a kezelőt a rakományok pontos felvételében és magasságban történő elhelyezésében.

Az iparágban exkluzív technológiával kombinálva a Yale N termékcsalád szabványos, színes érintőképernyője gyors és egyszerű hozzáférést biztosít a targonca fontos üzemi információihoz.

Az új targoncák további opcionális kezelő-asszisztens rendszerei közé tartozik a tolatókamera és a visszapillantó kijelző, a jól konfigurálható reflektor-, illetve gyalogosfigyelő lámpák, valamint az integrált tárgyérzékelő rendszerek.