fbpx

Lebomló térkitöltő hab a csomagolásban – dupláz a cég

Írta: Barna Ferenc - 2022 november 12.

Növeli kapacitását a dobozokban szállított áruknál használt GreenFill biológiailag lebomló térkitöltő habot gyártó AMCO Csomagolástechnikai és Konzultációs Kft. – tudtuk meg a cég közleményéből.

Csomagolás térkitöltő habbal
A térkitöltő szintetikus összetevőt nem tartalmaz, környezetbarát termék (fotó: AMCO Kft.)

A környezetbarát termékek iránt jelentősen nő a kereslet

A kőolajszármazék polisztirol térkitöltő anyagok súlyos természetkárosító hatásával ellentétben az innovatív technológiával gyártott környezetbarát termékek iránt jelentősen nő a kereslet. Ebből kiindulva az AMCO-nál az a döntés született, hogy novemberben megduplázzák gyártókapacitásukat (akár 100 000 literre) a Bács-Kiskun megyei telephelyen.

A környezetbarát GreenFill – a dobozokban lévő légüres tér kitöltésére szolgáló termék – alapanyaga kukoricakeményítő, extrudálással állítják elő, előnye, hogy szintetikus összetevőt egyáltalán nem tartalmaz, káros környezeti hatása nincs.

Az AMCO Csomagolástechnikai és Konzultációs Kft. Magyarországon egyedüliként állít elő megújuló technológiával a dobozokban lévő légüres tér kitöltésére szolgáló anyagot.

A termék több színváltozatban is elérhető

Magyar Kálmán, a cég ügyvezetője kihangsúlyozta, hogy a kukoricakeményítőből készülő térkitöltő hab feloldható vízben, komposztálható, így a használatával hulladék nem keletkezik, és mivel nagyon könnyű, nem befolyásolja jelentősen a csomag súlyát, formájának köszönhetően pedig tökéletesen körülveszi a termékeket és nem elektro-statikus.

Különféle márkák brandépítésre is jól felhasználható a termék, mivel több színváltozatban is elérhető.

Az AMCO Csomagolástechnikai és Konzultációs Kft. 30 éve van jelen a piacon, és 2017 óta gyárt Magyarországon egyedüliként megújuló technológiával térkitöltő anyagot.

Forrás: MTI
Összeállította: Barna Ferenc