fbpx

Világújdonságok a FRUIT LOGISTICA kiállításon

Írta: Sajtóközlemény - 2023 január 10.

Legyen szó új gyümölcs- és zöldségfajtákról, fenntartható csomagolásról, adatokkal alátámasztott termelésellenőrzésről vagy kártevő-ellenálló fajtákról, a szakma látogatóinak számos új termékkel lesz lehetőségük találkozni 2023. február 8. és 10. között Berlinben.

Minden, ami szem-szájnak érdekes

A világ legnagyobb gyümölcságazati kiállítása 2023-ban 112 ezer négyzetméter kiállítási felülettel, csaknem 2400 kiállítóval várja látogatóit. Az idei kiállításra több mint 130 országból legalább 40 ezer látogatót várnak a szervezők. A FRUIT LOGISTICA a globális gyümölcskereskedelem vezető szakkiállítása, amely lefedi a gyümölcs- és zöldségipar teljes értékláncát, a termelőtől az értékesítési pontig.

Érdekességek a kiállításon szereplő termékekből:

szemétből vödör
Óceáni szemétből csomagoló vödör

Az óceánokban országnyi méretűre nőtt műanyag szemétszigetek „alapanyagát” használja fel a Carton Pack cég. Az általuk kifejlesztett praktikus vödröt Social Plastic® rPET-ből állítják elő. Ez az óceánokból összegyűjtött műanyag, melynek felhasználásával csökkentik a környezetszennyezést, és egyben javítják a „gyűjtők” életkörülményeit, akiknek a program egészségügyi ellátást, oktatást biztosít.

Papírba csomagolva

újrahasznosítható papírcsomagolás
Az Inkarta papír csomagolás teljes mértékben újrahasznosítható

A körforgásos gazdaság támogatása érdekében az Inkarta olyan csomagolást tervezett, amely főleg papírból és cellulóz-hidrátból áll. Minden anyag növényi alapú, megújuló és műanyag mentes. Az átlátszó ablak visszahelyezhető a papírhulladék-újrahasznosításba. A csomagolás is jelentősen javítja a benne lévő termék élettartamát. Antibakteriális és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik, ellenáll az ultraibolya oxidációnak és kompatibilis a szabványos csomagolási rendszerekkel.

Mindig látni, hogy hol tart a szállítmány

nyomonkövetés és naplózás
A DeltaTRAK valós idejű naplózói elkísérik a friss árut a végfelhasználóhoz vezető úton

A termék gyakran nagy távolságokat tesz meg, mielőtt eljut a vásárlókhoz. A valós idejű adatok nemcsak tranzitinformációt adnak arról, hogy hol van a küldemény, és mikor érkezik meg, hanem nyomon követi a környezeti feltételeket is. A FlashLink MOST segítségével a felhasználók valós időben naplózhatnak információkat a helyről, a hőmérsékletről, a világításról, a relatív páratartalomról és a fizikai ütésekről, és feltölthetik azokat a FlashTrakba. A szállítmány adatai így egy felhasználóbarát felületen keresztül bármikor nyomon követhetők, és API-val zökkenőmentesen integrálhatók más rendszerekbe. Az új eszköz segít minimalizálni a kárigényeket, növelni a nyereséget és csökkenteni az élelmiszer-pazarlást.

Spotlights termékek részletes leírása: https://www.fruitlogistica.com/en/trade-visitors/spotlight/

A tavalyi FRUIT LOGISTICA-ról:

A FRUIT LOGISTICA a globális gyümölcskereskedelem vezető szakkiállítása, amely lefedi a gyümölcs- és zöldségipar teljes értékláncát, a termelőtől az értékesítési pontig. A FRUIT LOGISTICA 2022 kiállításon 87 ország több mint 2000 kiállítója mutatta be termékeit, szolgáltatásait és műszaki megoldásait. A rendezvényen 115 országból több mint 40 000 vásárló és szakmai látogató vett részt. https://www.fruitlogistica.com/en/

A kiállításra kedvezményes áron lehet online jegyet vásárolni a Messe Berlin magyarországi képviseletén.

Kontakt: Simon-Lutring Tünde
Messe Berlin és Messe Karlsruhe magyarországi képviselet
Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara
H-1024 Budapest, Lövőház u. 30.
Tel.: +36/1/3457-645
E-Mail: [email protected]