fbpx

Digitális megoldásokkal a környezettudatosság irányába

Írta: Csomor Zsolt - 2023 február 26.

A SPAR Magyarország digitális megoldásokkal csökkenti az áruházai működéséhez szükséges papíralapú adminisztrációt. Az intézkedés révén a vállalat 14 tonna papírt takarít meg már 2023-ban.

„A SPAR számára fontos alapelv a környezettudatosság. Ennek szellemiségében a napi működésünk szinte valamennyi területén igyekszünk új megoldásokkal élni. Ilyen fontos terület a papírcsökkentés is. Az üzlethálózati folyamatok kapcsán is törekszünk a digitális megoldásokra: 2019 óta folyamatosan dolgozunk azon, hogy ezen a területen is minimalizáljuk a papírfelhasználást” – ismertette Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

iroda íróasztal tablet telefon nő ember
Kép forrása: SPAR

A vállalat legújabb kezdeményezése az adminisztráció terén az online megoldásokra helyezi a hangsúlyt. Megszűntek például a takarítási naplók és a hűtőkontroll lapok papíralapú feljegyzései – helyette digitális adatok állnak rendelkezésre. Ennek köszönhetően 2023-ban éves szinten már csaknem 14 tonnával kevesebb papír kerül felhasználásra.

A SPAR fenntarthatósági programja keretében nemrégiben zöldre váltott a SPAR Online shop is, ugyanis a korábban szintén papíralapú szállítólevelet digitálisra cserélte a vállalat. Ez éves szinten több mint 3 tonnányi megspórolt anyagmennyiséget jelent – olvasható a SPAR Magyarország közleményében.