fbpx

ZeroTape kézi ragasztószalag-adagoló magyarországi bemutató

Írta: - 2024 január 23. -Hirdetés

A csomagolástechnika mindig rejteget magában meglepetéseket, érdekes fejlesztéseket. Megszoktuk, hogy a digitális nyomtatás szinte napról napra új trendeket, megoldásokat nyújt. A logisztikai feladatok automatizálása, a gépek tisztábbá, környezetbarátabbá tétele is állandó, folyamatos fejlődésen megy keresztül.

De mi a helyzet a kézzel végzett munkafázisokkal? Az embereket közvetlenül érintő feladatokkal? Szerencsére itt is találunk számos kényelmi megoldást, újítást. Ezek közül szeretnénk bemutatni a ZeroTape kézi ragasztószalag adagolórendszert. Minden szakmabeli fogott már a kezében hagyományos dobozzáró ragasztószalag-adagolót. Ismerjük a bizonytalanságot, ami elfog bennünket, amikor elkezdünk ragasztani – vajon jó szögben tartom, a dobozra ragad majd a szalag? És a végén, amikor elvágom, sikerülni fog elsőre? Sajnos a hagyományos kialakítású adagolók esetében nem sokat foglalkozott a tervező az ergonómiával. A normál adagolók anyagminőségéről és biztonságáról ne is beszéljünk, ha már életveszélyesen áll ki a szalagot elvágó fűrészfogú éles kés a gépből.

A fent felsorolt hátrányokat küszöböli ki a ZeroTape adagolója, melynek fejlesztése során modern műanyagok kerültek kiválasztásra, gumírozott felülete és szellőzőnyílásai pedig kifejezetten kényelmes tartást biztosítanak. A szalag behelyezése és cseréje könnyen elvégezhető, ráadásul a rendszer 150 és 200 méteres szalagjait nem szükséges olyan gyakran cserélni, mint a hagyományos 50 métereseket!

A szalagot elvágó kést az adagolópajzsának enyhe nyomására rugós szerkezet tolja ki az elvágandó szalagra, majd a vágás után visszahúzódik védett pozícióba, így nem tud véletlen sérülést okozni.

Az ergonómia fogalma
(Mark S. Sanders és Ernest J. McCormick) 
A ”Human Factors” (ergonómia) feltárja és alkalmazza mindazokat az ismereteket az emberi viselkedésről, képességekről, korlátokról és más emberi jellemzőkről, amelyeket figyelembe kell venni az eszközök, a gépek, a rendszerek, a munkafeladat, a munkakör és a környezet tervezése során, mint a hatékony működés, valamint a biztonságos és kényelmes emberi használat (alkalmazás) feltételeit. 

A legfontosabb szempont, amiért a ZeroTape használata mindenki számára egyszerűbb, az ergonómiai tervezés az adagolófej használat közben kisebb szöget zár be a ragasztandó felülettel, ezáltal csökken a csukló hajlításának mértéke, és a kifejtett erő nagysága – ezáltal csökken az ízületi bántalmak lehetősége is.

A munka gyorsaságát növeli a szalag hossza, ugyanis a 150 méteres szalag háromszor olyan hosszú, mint az átlag 50 méteres társai!

A ZeroTape nálunk személyesen is kipróbálható, illetve szívesen el is visszük cégükhöz, ahol a dobozzárást végző kollégáknak mutatjuk be a terméket.

A termék egyébként díjat nyert a világ több, rangos ergonómiai szemléjén is.

Ezt az eszközt Európa-szerte használják. A legismertebb cégek között a ZeroTape rendszer ügyfelei a DHL, Siemens AG, Dachser SE, Karcher, Stabilo GmbH és a Rhenus Group is.

Keresse a ZeroTape termékeket a LUXPACK Kft.-nél!

LUXPACK Kft.
Telefon: 06 1 707 8138
Email: [email protected]
weboldal: https://luxpack.hu/